Tweede Vredesboom in Menen

Tweede Vredesboom in Menen


Vorig jaar werd met de herdenking van Wapenstilstand de eerste Vredesboom aangeplant op de Vrijheidsboomplaats in Lauwe. “Ik beloofde toen hiervan een nieuwe jaarlijkse traditie te willen maken. En belofte maakt schuld: op 11 november hebben we onze tweede Vredesboom ingehuldigd”, zegt schepen voor Publieke Ruimte Patrick Roose.

In 2018 plantten 230 steden een winterlinde of zomereik als Vredesboom aan op 11 november, dit naar aanleiding van 100 jaar Grote Oorlog. De stad Ieper riep nadien alle steden en gemeenten op om dit jaarlijks te herhalen bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Schepen Roose: “Wij, als stad Menen, gingen vorig jaar voor het eerst in op deze oproep met het aanplanten van een eerste Vredesboom op de Vrijheidsboomplaats in Lauwe. Want Wapenstilstand herdenken blijft belangrijk. Laten we nooit de slachtoffers van gisteren vergeten. En laten we vandaag en morgen meer dan ooit samenwerken voor vrede, democratie en mensenrechten. Het blijft immers jammer genoeg een actueel thema in de wereldpolitiek.”

Zomereik op Sint-Jozefsplein

Dit jaar werd gekozen om de nieuwe Vredesboom, een zomereik, aan te planten op het Sint-Jozefsplein in Menen. Toen er 6 jaar geleden een ceder werd neergehaald op het kerkplein, beloofde de stad Menen daar een nieuwe boom aan te planten.

“Met deze Vredesboom maken we als stadsbestuur deze belofte waar. Ik hoop alvast dat de nieuwe Vredesboom in de toekomst ook wat extra schaduw zal brengen voor de spelende kinderen op het pleintje”, besluit schepen Roose.Meer nieuws uit de streek


Er is vogelgriep vastgesteld op een kwekerij …

Kort na zijn aankomst in België heeft …