Werelddag van Verzet tegen Armoede

Werelddag van Verzet tegen Armoede


Op zaterdag 17 oktober vindt traditiegetrouw de Werelddag van Verzet tegen Armoede plaats. “(Kans)armoede blijft helaas een harde realiteit in onze maatschappij, vaak dicht bij ons, maar daarom niet altijd zichtbaar. Bovendien is het iets dat iedereen kan overkomen. Want om in armoede verzeild te geraken, al dan niet tijdelijk, hoef je geen gekke dingen te doen. Ontsnappen uit armoede is dan ook een serieuze taak, een zaak die ons allen aangaat”, aldus schepen Sonny Ghesquière.

Op verschillende plaatsen in Wervik hangt er daarom op zaterdag 17 oktober (of vrijdagavond 16 oktober) een wit geknoopt laken uit het raam. Geknoopte lakens die uit het raam hangen, staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. Het laken uit het raam verbeeldt de ontsnapping. De knoop erin verwijst naar de ‘strijd aanbinden tegen armoede’.

Door deel te nemen aan deze actie, geeft Wervik het krachtig signaal dat ze mee de strijd willen aanbinden tegen armoede. De coronacrisis zorgt ervoor dat mensen in armoede het nog moeilijker hebben om een extraatje te betalen. Gelukkig is daar nog de samenwerking met de vzw Love in Action (plaatselijke voedselbank). Elke afnemer van een voedselpakket wordt tijdens de wekelijkse voedselbedeling getrakteerd op 1 gratis feestmaaltijd in het buurthuis De Kier. Deze bon geldt voor zes maanden.Meer nieuws uit de streek


Vanaf 19 oktober gelden overal in ons …

Aannemer NV. Verfaillie-Leroy zal in opdracht van …