Wervik gaat voor 104 camera’s op grondgebied

Wervik gaat voor 104 camera’s op grondgebied


In de beleidsnota 2020/2025 werd een hoofdstuk opgenomen rond het vervangen en het vernieuwen van camera’s op het grondgebied van Wervik. Daarnaast is het ook de bedoeling om het aantal uit te breiden.

Camera’s zijn intussen niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ze zijn een handige tool in het afschrikken van personen met minder goede bedoelingen, daarnaast hebben ze reeds meermaals hun meerwaarde bewezen bij het oplossen van een misdaad. Een aantal camera’s hangen er nu toch al een eind en hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De technologie staat nu eenmaal niet stil en raast in volle vaart verder.

De afgelopen maanden werden alle camera’s op het grondgebied nagezien. De ICT-dienst maakte een voorstel op en dit resulteerde in volgend resultaat: er zullen 14 camera’s bijgeplaatst worden en 28 bestaande worden vervangen. De kostprijs bedraagt niet minder dan 69.917,82 euro. Op het grondgebied zullen er na deze operatie 104 camera’s te vinden zijn.   Meer nieuws uit de streek


Vanaf 19 oktober gelden overal in ons …

Op zaterdag 17 oktober vindt traditiegetrouw de …