Wevelgem laat kerstverlichting vroeger branden

Wevelgem laat kerstverlichting vroeger branden


Copyright foto Els Deleu

Op de gemeenteraad van Wevelgem van vrijdag vroeg Joachim Naert namens de N-VA-fractie om de kerstverlichting voor één keer vroeger te laten branden. Het voorstel werd unaniem goedgekeurd en partijoverschrijdend kwamen er nog verschillende voorstellen voor een Warm Wevelgem in deze duistere periode.

“We willen de inwoners oproepen om zelf licht te brengen in deze duistere periode”, begon gemeenteraadslid Joachim Naert, “niet alleen voor de zorg maar ook voor elkaar. De kerstversiering kan voor 1 keer vroeger uit de kast gehaald worden. Sinterklaas zal het voor één keer niet erg vinden, denk ik.” Hij vroeg ook om de kerstverlichting in Wevelgem dit jaar vroeger te laten branden. Normaal wordt de kerstverlichting pas na Sinterklaas aangestoken.

De gemeente zal nu zo snel mogelijk actie ondernemen om de kerstverlichting te laten schijnen in Wevelgem.

Warm Wevelgem

Er kwamen zelfs nog meer voorstellen van gemeenteraadsleden. Jessica Corty (CD&V) opperde het idee om alle 31 gemeenteraadsleden een filmpje te laten maken om wat positiviteit te bieden en misschien ook tips te geven en te zorgen dat mensen weten naar wie ze kunnen komen. Elyn Stragier (CD&V) stelde voor om een plekje te voorzien in Wevelgem, Gullegem en Moorsele waar mensen lichtjes, tekeningen en foto’s kunnen dragen om licht en verbondenheid te scheppen in Wevelgem.

De burgemeester vulde aan dat er in Wevelgem een task force werd opgericht rond vereenzaming. “We kunnen hier samen met de gemeenteraadsleden op ingaan. In de infokrant van december zullen we onder het motto ‘Warm Wevelgem’ oproepen om initiatieven te nemen en ons op de hoogte te brengen.”Meer nieuws uit de streek


Op maandag 23 november wordt er verlichting …

“Plots ging de deurbel. 2 Baba Yega’s …