Afscheid van juf Rosa en juf Annemie

Afscheid van juf Rosa en juf Annemie


Copyright foto: Luc Cassiman

Op de laatste dag van dit schooljaar, dinsdag 30 juni, namen de kinderen en leerkrachten van de Sint-Lutgardissschool in Westende afscheid van twee juffen. Twee topjuffen die zich jarenlang voor 200 % hebben ingezet voor hun klas, de school en alle collega’s. meer dan 25 jaar lang hebben juf Rosa Coene (kleuter) en juf Annemie Herremans (4de leerjaar) lesgegeven op de Sint-Lutgardisschool te Westende. Elke dag opnieuw stonden zij met veel enthousiasme en passie voor het onderwijs.

Het was de bedoeling om op het einde van het schooljaar een feest te geven waar beide juffen in de bloemetjes zouden worden gezet door alle kinderen van de school. De coronacrisis bracht de planning echter in de war. Het grote feest met de (oud-)collega’s, familie en alle kinderen kon dus niet doorgaan. Maar de school besloot hen niet zomaar te laten vertrekken.

Op dinsdag 30 juni wuifden leerkrachten en leerlingen beide juffen uit vanop de speelplaats, met veel geschenkjes, dans en muziek. Knuffels en zoentjes konden niet worden gegeven, maar dat maakte het afscheid zeker niet minder mooi. De juffen zullen worden gemist.Meer nieuws uit de streek


Hoewel de werkloosheid momenteel stijgt ten gevolge …

De cultuursector zit op zijn tandvlees. Ze …