Alternatieve Handelaarssprokkeltocht

Alternatieve Handelaarssprokkeltocht


De nieuwe coronamaatregelen zorgen voor veel afgelastingen bij kinderevenementen. Zo kan ook de jaarlijkse Handelaarssprokkeltocht waar kinderen bij lokale handelszaken langsgaan om een cadeautje te scoren, niet doorgaan. Team lokale economie van het gemeentebestuur Middelkerke zorgde ervoor dat kinderen de herfstvakantie toch niet met lege handen ingaan.

Elk jaar mogen de kinderen van Middelkerkse scholen op Halloween langsgaan bij de handelaars om te ‘trick-or-treaten’. In ruil krijgen ze van de handelaars een gadget of een snoepje. “Maar, onder het huidige klimaat is het niet aan te raden om dit soort activiteiten te organiseren. Daarom zochten we een alternatief om die kinderen toch gelukkig te maken”, klinkt het.

Team lokale economie van het gemeentebestuur zorgde voor een 800-tal gevulde ‘griezelzakken’ voor alle kinderen uit de Middelkerkse scholen, met daarin snoep, gadgets en andere leuke hebbedingetjes. Die werden via de scholen verdeeld aan de kinderen. “Het is een natuurlijk niet zo leuk als een echte ‘trick-or-treat’, maar de kinderen gaan niet met lege handen naar huis, maar met snoep en een grote glimlach. En die glimlach is belangrijk in deze moeilijke tijden, zeker bij kinderen”, aldus schepen Natacha Lejaeghere.Meer nieuws uit de streek


Binnenkort ontvangen alle inwoners en tweedeverblijvers de …