Coronabesmettingen in WZC De Ril

Coronabesmettingen in WZC De Ril


Op 15 oktober kreeg het gemeentebestuur het slechte nieuws dat in WZC De Ril in Middelkerke 13 bewoners en 10 personeelsleden besmet zijn met het coronavirus. Ondertussen zijn alle andere personeelsleden en inwoners getest: die waren gelukkig allen negatief. Er is een speciale COVID-afdeling opgezet. Alle besmette bewoners krijgen er de beste zorgen door aparte een verpleegploeg in een afgezonderde zone. 

Verdere besmettingen voorkomen

Dankzij de snelle opstart van de COVID-afdeling is de situatie onder controle en komt de normale werking van De Ril niet in het gedrang. De directie van WZC De Ril en de verpleegkundigen staan in direct contact met de raadgevend arts en het Agentschap Zorg en Gezondheid om de medische situatie van de bewoners nauw op te volgen. Momenteel zijn er nog geen acute gezondheidsproblemen bij de besmette bewoners. Alle niet-besmette medewerkers en bewoners worden volgende week opnieuw getest.

Werken in de best mogelijke omstandigheden

De gemeentelijke technische dienst is nu bezig met het opzetten van extra voorzieningen zodat het verzorgend personeel in alle comfort en veiligheid de beste zorgen kan bieden aan de bewoners. Om de zorgverlening te garanderen worden andere collega’s van het gemeentebestuur ingezet in de ondersteuningsdiensten van het woon- en zorgcentrum. Het gemeentebestuur is vol vertrouwen dat het aantal besmettingen kan stopgezet worden.

Geen bezoek mogelijk

Om de veiligheid van de bewoners, de medewerkers en de bezoekers te garanderen is familiaal en sociaal bezoek in De Ril niet mogelijk.Meer nieuws uit de streek


Na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen …

Ook in de herfstvakantie pakt Middelkerke uit …