Dirk De Poortere voorgedragen als nieuwe schepen

Dirk De Poortere voorgedragen als nieuwe schepen


Dirk De Poortere krijgt de voordracht om de onlangs overleden Eddy Van Muysewinkel als schepen op te volgen. De 67-jarige Middelkerkenaar is sinds 2014 gemeenteraadslid voor LDD. De voordrachtakte wordt door de meerderheidsfracties LDD en CD&V officieel voorgelegd tijdens de gemeenteraad van 25 november. Ondertussen werkt Dirk zich al in.

Technische bevoegdheden

Dirk ‘erft’ Eddy’s technische bevoegdheden: openbare werken en gebouwenbeheer. Ook mobiliteit, parkeerbeleid en ICT belanden in zijn schepenportefeuille, net als de interne poetsdienst en het voorzitterschap van de raad van bestuur van het AGB. De andere bevoegdheden worden overgeheveld naar schepen Natacha Lejaeghere die verantwoordelijk wordt voor cultuur, erfgoed en bibliotheek. Schepen Henk Dierendonck krijgt beheer openbaar domein, groen en netheid erbij.

Lange loopbaan bij politie Middelkerke

Dirk was tussen 1976 en 2011 actief bij het Middelkerkse politiekorps: van agent over veldwachter tot hoofdinspecteur. Tussen 2001 en 2011 was Dirk hoofd van de cel verkeer en evenementen. Vanuit zijn expertise was hij verantwoordelijk voor belangrijke veiligheids- en mobiliteitsdossiers en het opstellen van politiereglementen en operatieorders voor grote evenementen. In zijn vrije tijd is Dirk al 26 jaar onafgebroken bestuurslid van voetbalclub SK Spermalie.

“Maar ik was vooral bekend als ‘champetter’”, zegt Dirk. “Ik stond in die functie heel dicht bij de bevolking en was daarom een tussenpersoon voor het gemeentebestuur. Bij de realisatie van openbare werken werd ik door de toenmalige schepen Pol Vermander altijd nauw betrokken in het overleg met de omwonenden. Dat is iets wat ik nu ook ga bewaken, want een goed contact met de mensen en een sterke dossierkennis lossen veel problemen op. Later groeide ik vanuit de politie uit tot een mobiliteitsexpert. Ik werd door veelvuldige opleidingen en mijn dagelijkse ervaring eigenlijk een mobiliteitsambtenaar avant la lettre.”

Heel wat werk op de planken

De takenlijst van Dirk staat goed vol. “Er staan heel wat belangrijke openbare werken in de steigers. Ik had ook een goed contact met Eddy Van Muysewinkel en vergezelde hem al op enkele vergaderingen bij de hogere instanties. Ik ben dus vrij goed op de hoogte van de cruciale dossiers. Ik ben vereerd om in Eddy’s voetstappen te treden”, besluit Dirk.

Gekozen voor ervaring en continuïteit

Jean-Marie Dedecker kiest voor ervaring. “Dirk is een ancien in het gemeentebestuur en al lang één van mijn trouwe soldaten aan de zijlijn. Hij kent het huis door en door. Dankzij zijn dossierkennis en ervaring is Dirk ook meteen inzetbaar om die belangrijke openbare werken, ons parkeerbeleid en het mobiliteitsplan te coördineren.”Meer nieuws uit de streek


Binnenkort ontvangen alle inwoners en tweedeverblijvers de …