Een vliegende start met Huis van het Kind

Een vliegende start met Huis van het Kind


Het Huis van het Kind heeft, samen met de meewerkende partners, een actie uitgewerkt voor de eerste schooldag. Nu duidelijk is dat alle kinderen opnieuw naar school zullen kunnen, wil het stadsbestuur dit moment maximaal in de kijker plaatsen. “We wensen alle Oudenburgse kinderen een vliegende start van het nieuwe schooljaar. Met deze actie willen we de verschillende partners en uiteraard ook het Huis van het Kind zelf extra onder de aandacht brengen”, aldus schepenen Romina Vanhooren en Ulrike Vanhessche.

Schepen van Onderwijs en Opvoedingsondersteuning Ulrike Vanhessche: “Onze stad heeft heel wat aanbod rond opvoeden en opgroeien. Het is een uitdaging om een antwoord te vinden op belangrijke levensvragen in het teken van de toekomst, dromen en verlangens van kinderen. Om ouders en kinderen te helpen bij het maken van de juiste keuze, werd onder coördinatie van het Huis van het Kind een overzicht van de mogelijkheden gebundeld in een brochure. Vanuit mijn bevoegdheid opvoedingsondersteuning, onderwijs en gelijke kansen vind ik het belangrijk dat er met behulp van deze brochure een aanzet gegeven wordt in het maken van de bewuste keuze voor de toekomst van onze kinderen.”

Het Huis van het Kind is de lokale informatie- en ontmoetingsplaats voor alle kinderen en jongeren en hun (groot)-ouders, opvoeders en/of de zorgverantwoordelijken. Je kan er terecht met alle vragen rond opvoeden en opgroeien. Om de dienstverlening vanuit het Huis van het Kind zichtbaar te maken werd er, dankzij de medewerking van het lokaal overleg kinderopvang en de verschillende meewerkende partners, een handige brochure opgemaakt. “Met de start van het nieuwe schooljaar krijgt elk gezin vanuit de school deze brochure mee naar huis. Het stadsbestuur schenkt bovendien een extra gadget aan elk kind, namelijk een frisbee voor een vliegende start van het schooljaar! Hieraan koppelen we bovendien nog een leuke actie: wie het leukste filmpje maakt, wint een verrassing voor zijn/haar klas”, aldus schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren.

Ouders met kinderen tussen 2,5 en 12 jaar die geen school lopen in Oudenburg, kunnen een pakketje met de brochure én frisbee aanvragen via het huisvanhetkind@oudenburg.be. Wens je meer informatie over het Huis van het Kind Oudenburg, dan kan je terecht op het nummer 059 34 02 26 of kun je mailen naar huisvanhetkind@oudenburg.be.Meer nieuws uit de streek


Stad Oudenburg laat de verstrengde Vlaamse maatregelen …

Op 25 oktober kondigde de Vlaams minister …