Extra opvang in Oudenburg voor verlengde herfstvakantie

Extra opvang in Oudenburg voor verlengde herfstvakantie


Op 25 oktober kondigde de Vlaams minister van onderwijs aan dat de herfstvakantie verlengd zal worden tot en met 11 november, dit zowel voor het kleuter- als basisonderwijs. Schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren: “We begrijpen dat het niet voor alle ouders evident is om op zo’n korte termijn opvang te vinden voor deze extra dagen. Om de ouders te ondersteunen die geen alternatief hebben, voorzien we als lokaal bestuur in extra opvang op maandag 9 en dinsdag 10 november.”

Om de buitenschoolse kinderopvang in Oudenburg zo coronaproof mogelijk te laten verlopen werd reeds beslist om op de verschillende locaties zo veel mogelijk met vaste begeleiders per school te werken. Ook tijdens de herfstvakantie wordt gewerkt met vaste, locatiegebonden bubbels die zoveel mogelijk aansluiten bij deze schoolbubbel.

Schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren: “We kiezen voor een werking in 2 bubbels. Enerzijds is er opvang voorzien in de hoofdlocatie van De Kikker (Aernoudstraat 15) voor kinderen die school lopen in de Vrije Basisschool Oudenburg-Ettelgem of buiten Oudenburg. Anderzijds wordt opvang aangeboden in de lokalen van GO! Basisschool Arnoldus voor de kinderen die op deze locatie school lopen en voor de kinderen van VBS De Tandem Roksem-Westkerke. Op die manier behouden we zoveel mogelijk de huidige bubbels en kunnen we kwaliteitsvolle activiteiten aanbieden.”

Deze werking zal gelden van 2 tot en met 10 november. “Om ouders te ondersteunen die geen alternatief hebben, zullen we dus ook op maandag 9 november en 10 november opvang voorzien op beide locaties. De inschrijvingen voor deze dagen zullen opnieuw via i-School verlopen”, besluit schepen Vanhooren.

Voor meer informatie kan je terecht bij de coördinator van Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker op het nummer 059 56 84 44 (dagelijks bereikbaar tussen 6.30 en 19 uur) of via ibo@oudenburg.be.Meer nieuws uit de streek


De provincie West-Vlaanderen verkoopt twee percelen grond …

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open …