Gewijzigde openingsuren recyclagepark Oudenburg

Gewijzigde openingsuren recyclagepark Oudenburg


Om drukte te vermijden en de bezoekers beter te spreiden, werden de openingsuren van het recyclagepark in Oudenburg uitgebreid sinds de heropening in april. Deze ruimere openingsuren werden onlangs geëvalueerd. “We streven naar eenvormigheid waarbij elke inwoner voldoende mogelijkheden heeft om het recyclagepark te bezoeken. Zo wordt er ook afgestapt van het winter- en zomerregime”, aldus schepen van Milieu Gino Dumon.

Het recyclagepark is vanaf 17 november doorlopend open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 16.30 uur. Op dinsdag en donderdag is het recyclagepark enkel in de namiddag open van 13.30 tot 17 uur. De sluitingsdagen blijven zondag en maandag. Schepen van Milieu Gino Dumon: “Zo kunnen burgers gespreid het recyclagepark bezoeken. Deze vernieuwde openingsuren zullen opnieuw worden geëvalueerd eind dit jaar. Daarnaast willen we de bezoekers van het recyclagepark erop wijzen dat de afvalstoffen vooraf moeten gesorteerd zijn en dit om de verblijftijd op het park zo kort mogelijk te houden.”

Burgemeester Anthony Dumarey: “Tijdens deze coronaperiode, waarbij we voldoende afstand van elkaar dienen te bewaren, is het uiterst belangrijk om het volk op het recyclagepark zo veel als mogelijk te beperken. Indien de coronamaatregelen nationaal verlengd worden, zullen we het ook overwegen om de lokale maatregelen te verlengen.”



Meer nieuws uit de streek


De provincie West-Vlaanderen verkoopt twee percelen grond …

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open …