Middelkerkse leerlingen maken kennis met Makerspace

Middelkerkse leerlingen maken kennis met Makerspace


In de komende weken brengt de bibliotheek Makerspace naar alle Middelkerkse lagere scholen om de leerlingen kennis te laten maken met de nieuwste technologieën van de Makerspace. Zo leren kinderen werken met een 3D-printer of een vinylcutter, wat de lessen aanschouwelijker, aantrekkelijker en vooral leuker maakt.

Van school naar school

De bibliotheek brengt hun Makerspace naar iedere school en geeft de noodzakelijke uitleg van de toestellen. De toestellen blijven een week staan zodat juffen en meesters, samen met hun klas, alles kunnen uittesten. Het Sint-Jozefsinstituut in Middelkerke mocht de spits afbijten. Elke week volgt een nieuwe school.

Deze unieke vorm van samenwerking, een brug tussen bibliotheek en onderwijs, is een initiatief van wijlen schepen van cultuur en bibliotheek Eddy Van Muysewinkel en schepen van onderwijs Natacha Lejaeghere. “Zowel Eddy als ikzelf vinden het belangrijk dat kinderen hun verschillende talenten leren ontdekken. Niet alleen in theoretische vakken, maar ook in technologische vakken. Hoe kan je kinderen beter stimuleren dan hen te laten experimenteren met al die nieuwe technologieën die op ons afkomen”, aldus Natacha Lejaegere, schepen van onderwijs.

Makerspace in de BibXL

De Makerspace was een geesteskind van wijlen schepen Eddy Van Muysewinkel die op 11 oktober stierf. Hij zag de bibliotheek als een agora waar verschillende talenten en technologieën ontdekt kunnen worden. Enerzijds door literatuur, video en geluid, anderzijds ook door het plaatsen van een Makerspace met 3D-printers, vinylcutters, … Zo kan iedereen kennismaken met deze nieuwe technologieën en hun technische vaardigheden en inzichten ontwikkelen.Meer nieuws uit de streek


Binnenkort ontvangen alle inwoners en tweedeverblijvers de …