North Sea Classics: muzikale wereldklasse met zicht op zee

North Sea Classics: muzikale wereldklasse met zicht op zee


Copyright foto: Luk Monsaert

Het gemeentebestuur Middelkerke pakt uit met een exclusieve samenwerking met Dirk Brossé en zijn orkest Prima La Musica. De wereldberoemde dirigent-componist brengt er met ‘North Sea Classics’ een gevarieerd programma van puur klassiek over filmmuziek tot een ode aan Avicii. ‘North Sea Classics’ vindt plaats op zaterdag 25 juli in Middelkerke, met een vervolgeditie op 8 augustus in Westende, telkens met twee opvoeringen.

Trip door uitzonderlijke klankwereld

Dirk Brossé is een begrip in de internationale muziekwereld. Als componist van heel wat bekende soundtracks en als dirigent bij vermaarde concerthuizen en orkesten, mag hij een duizelingwekkend palmares voorleggen. Met ‘North Sea Classics’ neemt Dirk Brossé het publiek mee “in een klankwereld waar grenzen alleen worden getekend in het zand, net voor het moment waarop de volgende golf ze weer wegspoelt”. Geen vastgeroeste gewoontes en conventies.

Wereldberoemde topkwaliteit

Schepen voor toerisme Tom Dedecker is opgetogen: “Heel wat kustgemeenten opteren voor een eventloze zomer. Dat vonden wij veel te extreem. We zijn van oordeel dat we ons vakantiepubliek en onze inwoners mogen trakteren op enkele veilige en beheersbare events. Dat we met ‘North Sea Classics’ wereldklasse in huis halen, is een voltreffer in deze rare zomer. En het past perfect in de upgrade van het toeristische aanbod waar we consequent naar streven. Dit is een event waarmee we Middelkerke als toeristische trekpleister profileren, met nadruk op kwaliteit en beleving.”

Praktisch

‘North Sea Classics’ vindt plaats op zaterdag 25 juli op de casinosite in Middelkerke. Op zaterdag 8 augustus strijken Dirk Brossé en Prima La Musica neer in Westende, aan de Rotonde. Er zijn telkens twee opvoeringen: om 17 en om 21 uur.

Alle concerten zijn gratis bij te wonen, maar om de veiligheid te garanderen is de capaciteit beperkt. Via een prijsvraag op www.middelkerke.be/nsc maak je kans op zitplaatsen. Er is ook een afgescheiden zone met staanplaatsen, die zijn vrij toegankelijk zolang de capaciteit dat toelaat.Meer nieuws uit de streek


In de komende weken brengt de bibliotheek …

Na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen …