Oudenburg blaast Sociale Hulplijn en Plustelefoon nieuw leven in

Oudenburg blaast Sociale Hulplijn en Plustelefoon nieuw leven in


De Oudenburgse Sociale Hulplijn die in maart werd opgericht naar aanleiding van de coronacrisis krijgt opnieuw meer vragen. “De verstrengde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Sommigen hebben hulp nodig, anderen dreigen geïsoleerd te geraken. Daarom doen we opnieuw een oproep naar onze inwoners om solidair te zijn en te helpen waar mogelijk. Een boodschap doen, maaltijden rondbrengen, eens telefoneren met een oudere persoon die bijvoorbeeld alleen thuis zit, de hond uitlaten, … alle beetjes helpen”, aldus schepen van Sociale Zaken en Welzijn Romina Vanhooren.

“Tijdens de zomermaanden werden er amper nog hulpvragen geregistreerd, maar sinds begin oktober nemen meer mensen opnieuw contact op met de hulplijn. Deze vragen komen van mensen zonder netwerk die een dringende boodschap nodig hebben, van oudere mensen die bang zijn om buiten te gaan, maar ook van gezinnen in quarantaine met een klein netwerk. Op maandag 19 oktober moest het Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk de deuren weer sluiten. Nu kunnen de senioren er niet meer terecht voor een maaltijd of een activiteit met sociaal contact. Het gemis aan sociaal contact weegt voor hen dan ook zwaar door. Daarom willen we de vrijwilligerswerking nieuw leven in blazen. Via het platform ‘Oudenburg Helpt’ bundelen we opnieuw alle hulpvragen die we dan kunnen matchen met vrijwilligers. Momenteel zoeken we bijvoorbeeld vrijwilligers die willen bijspringen bij de Plustelefoon om te bellen naar een alleenstaande 80-plusser. Wil jij je daarvoor inzetten? Registreer je dan op www.oudenburg.be/oudenburghelpt.”

Burgemeester Anthony Dumarey: “Oudenburg is een stad voor iedereen en het is uitermate belangrijk dat er niemand uit de boot valt in deze eenzame coronaperiode. Naast de Sociale Hulplijn en de Plustelefoon is ook de algemene infolijn van het stadhuis bereikbaar op het nummer 059 56 84 20, zodat iedereen steeds alle informatie kan krijgen die nodig is.”

Ben je op zoek naar hulp, maar kan je niet bij familie of vrienden terecht? Bel dan de Sociale Hulplijn op het nummer 059 40 19 95. Deze lijn is op weekdagen bereikbaar van 9 tot 17 uur. Je kan er terecht om boodschappen of dringende medicatie te laten bezorgen, maaltijden aan huis aan te vragen of voor andere noden. Heb je schrik, en wil je erover praten? Of wil je gewoon even babbelen? Ook daarvoor mag je de Sociale Hulplijn bellen.Meer nieuws uit de streek


De provincie West-Vlaanderen verkoopt twee percelen grond …

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open …