Oudenburg wordt in kerstsfeer ondergedompeld

Oudenburg wordt in kerstsfeer ondergedompeld


Om licht in de duisternis te brengen werd de kerstverlichting iets vroeger dan anders aangebracht in het Oudenburgse straatbeeld. De verlichting zorgt voor sfeer en gezelligheid nu de dagen donkerder en kouder worden. “Dit jaar ligt de focus op deelgemeente Ettelgem, nadat vorig jaar werd aangekondigd dat iedere deelgemeente de komende jaren van kerstverlichting zou worden voorzien”, aldus burgemeester Anthony Dumarey.

“Nadat vorig jaar voor het eerst sinds lange tijd opnieuw geïnvesteerd werd in mooie kerstverlichting, zetten we dit engagement verder. In de gehele stad is sinds enkele dagen de kerstverlichting aangebracht om zo de stad in een verlichte kerstsfeer onder te dompelen. Nadat het centrum van Oudenburg vorig jaar aan de beurt was, werd er dit jaar bijzondere aandacht geschonken aan deelgemeente Ettelgem.”

Maar liefst 100 extra kerstbomen zorgen voor meer sfeer en beleving in het levendige dorp. In het geboortebos van Roksem worden verlichte dieren geplaatst om zo ook de allerjongsten van de kerstverlichting te doen genieten.

“Ieder jaar komt een andere deelgemeente aan de beurt waarbij we investeren in sfeer en beleving. Om jonge gezinnen in deze bijzondere coronatijden ook van extra beleving te voorzien werd beslist om ook het geboortebos een upgrade te geven.” Ook de twee andere blikvangers van vorig jaar, de grote kerstboom van 15 meter hoog en de verlichte kerstbeer van maar liefst 3,5 meter hoog krijgen opnieuw hun plaats in de stad. In de abtstuin bij het RAM wordt de prachtige kerstboom geplaatst, terwijl de kerstbeer opnieuw naar zijn vertrouwde stek aan de kerk van Westkerke komt. “Zo krijgt iedere deelgemeente een deel van de kerstverlichting”, besluit Anthony Dumarey.Meer nieuws uit de streek


De provincie West-Vlaanderen verkoopt twee percelen grond …

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open …