Stad Oudenburg evalueert proefproject met elektrische bestelwagens positief

Stad Oudenburg evalueert proefproject met elektrische bestelwagens positief


Het stadsbestuur van Oudenburg heeft de afgelopen twee weken twee elektrische bestelwagens van de Green Mobility Group getest. Deze bestelwagens werden ingeschakeld in de groendienst en bij het OCMW. “Op deze manier reduceren we opnieuw heel wat CO2-uitstoot en zetten we verder in op een duurzame stad. Indien de test goed meevalt zal de stad overgaan tot de aankoop van de beide wagens”, aldus burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld).

Burgemeester Anthony Dumarey legt uit: “Tot 9 november 2020 werden er twee elektrische bestelwagens getest van de Green Mobility Group, een bedrijf met hoofdzetel in Oudenburg. Voor de groendienst werd een elektrische bestelwagen met kipbak getest om zo het openbaar groenafval in de stad op te halen, alsook alle publieke vuilbakken te ledigen. Voor het OCMW werd een elektrische bestelwagen getest voor de warme maaltijdbedeling aan huis, zodat alle maaltijden warm en op een ecologische manier aan huis kunnen worden gebracht. Na het proefproject werden de bestelwagens geëvalueerd. Indien we overgaan tot het aankopen ervan zal dit de stad om en rond de 50.000 euro kosten (25.000 euro per bestelwagen). Aangezien dit ook ongeveer de prijs is voor een bestelwagen met een klassieke verbrandingsmotor is de keuze voor een duurzaam model snel gemaakt. De werknemers van de stad die met de wagens gereden hebben vonden het alvast een positieve ervaring. Aangezien de bestelwagens prototypes zijn, worden er nog aanpassingen aangebracht, nadat onze medewerkers enkele waardevolle suggesties overgemaakt hebben aan de Green Mobility Group.”

Bij de start van de legislatuur plaatste het nieuwe stadsbestuur duurzaamheid bij de topprioriteiten van de stad. “Het is de ambitie van de stad om tegen 2050 CO2-neutraal te worden, daarvoor moeten we heel wat inspanningen doen”, zegt burgemeester Anthony Dumarey. De stad besliste in dit kader onder meer reeds om zonnepanelen te plaatsen op de daken van stedelijke gebouwen en ook de recente fietszone in het centrum moet de CO2-uitstoot verder verlagen.Meer nieuws uit de streek


De provincie West-Vlaanderen verkoopt twee percelen grond …

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open …