Verstrengde maatregelen gaan 28 oktober in

Verstrengde maatregelen gaan 28 oktober in


Stad Oudenburg laat de verstrengde Vlaamse maatregelen reeds vanaf woensdag 28 oktober om 21 uur ingaan. Dit in tegenstelling tot de vooropgestelde timing van de Vlaamse regering, die het vrijetijdsleven zo goed als stil legt, vanaf vrijdagavond 30 oktober. “Oudenburg heeft gedurende de coronaperiode steeds snel en accuraat gereageerd, dit doen we nu opnieuw om zo de kans op besmettingen in onze stad tot een minimum te beperken”, aldus burgemeester Anthony Dumarey.

De Vlaamse regering kondigde verscherpte maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen richten zich tot het vrijetijdsleven en de woonzorgcentra. Burgemeester Anthony Dumarey: “De coronacijfers zijn bijzonder ernstig en de maatregelen moeten nauwgezet opgevolgd worden. Vandaar dat het Oudenburgse schepencollege heeft beslist om niet langer tijd te verliezen en de maatregelen vanavond, woensdag 28 oktober, 21 uur te laten ingaan. Drie algemene regels: iedereen die het openbaar domein betreedt dient een mondmasker op zak te hebben en deze op te zetten wanneer de situatie dit vereist, er heerst nog steeds een samenscholingsverbod, je mag met maximum 4 personen samenkomen en de avondklok is ingesteld tussen 24 en 5 uur. Erediensten, huwelijken, begrafenissen, … kunnen doorgaan, indien de afstandsregels gerespecteerd worden. Er mogen maximum 40 personen aanwezig zijn.”

Schepen van Sport, Ulrike Vanhessche: “Alle sporten in clubverband zijn verboden voor personen ouder dan 12 jaar, behalve professionele sportbeoefening (zonder publiek). Individueel of volgens de regel van 4 is outdoor sporten wel toegelaten. Jeugdtrainingen kunnen wel doorgaan. Eén ouder/begeleider van -12-jarigen mag zijn of haar kind naar sportclub brengen. Jeugd- en sportkampen zonder overnachting voor -12-jarigen zijn wel toegelaten. De sporthal blijft dus geopend voor de jeugdtrainingen en de sportkampen tijdens de herfstvakantie.”

“Alle georganiseerde vrijetijdsbesteding boven 12 jaar wordt stopgezet en alle cultuurhuizen gaan dicht. Het Romeins Archeologisch Museum en ipso facto sluiten bijgevolg de deuren. Enige uitzondering op deze regel is dat de bibliotheken geopend blijven. Winkelen wordt beperkt tot maximum 2 personen. Er zijn opnieuw steunmaatregelen vanuit de hogere overheden voorzien, deze worden rechtstreeks naar alle ondernemers en handelaars uit onze stad gecommuniceerd”, aldus schepen van Cultuur, Stijn Jonckheere.

Nadat het lokaal dienstencentrum Biezenbilk vorige week de deuren opnieuw sloot, worden ook de maatregelen in het woonzorgcentrum Riethove verstrengd. Bezoek wordt beperkt tot 1 knuffelcontact en 1 extra contact per 14 dagen in cafetaria Lisdodde. Het bezoek vindt plaats achter een plexischerm en mits naleving van alle maatregelen. Op de kamers wordt enkel nog voor de partner of in uitzonderlijke situaties kamerbezoek toegelaten. Daarnaast worden de Skype-gesprekken opnieuw opgestart.

Wat het jeugdbeleid betreft zijn alle activiteiten voor kinderen ouder dan 12 jaar verboden. Jeugdactiviteiten zonder overnachting zijn toegelaten voor -12-jarigen, indien de geldende maatregelen gerespecteerd worden. Outdoor speelpleinen zijn open met respect voor regel van 4. De jeugdverenigingen kunnen hun werking verderzetten voor de kinderen tot en met 12 jaar. Activiteiten met oudere leden of onder de leiding kunnen momenteel niet meer.

De stad zet ook volop in op opvang voor kinderen. De reeds geplande Funkampen in de herfstvakantie gaan nog steeds door, gezien deze op een veilige manier en conform de nieuwe maatregelen kunnen georganiseerd worden. Tijdens de verlengde herfstvakantie voorziet de stad ook in extra buitenschoolse opvang.

Tot slot zijn evenementen niet toegelaten tot 15 januari 2021. Dit geldt ook voor kermissen, rommelmarkten, kerstmarkten, winterdorpen, schaatsbanen, … Enkel de wekelijkse markten mogen doorgaan.Meer nieuws uit de streek


De provincie West-Vlaanderen verkoopt twee percelen grond …

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open …