Afbraak pand Nieuwpoortsesteenweg

Afbraak pand Nieuwpoortsesteenweg


Op 26 en 27 oktober wordt een pand afgebroken in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 7. Om deze ingrijpende werkzaamheden vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen.

In een eerste fase (voorbereidende werken) gebeurt de ontmanteling en wordt een container op het trottoir en fietspad geplaatst. Voetgangers kunnen nog door, fietsers moeten mee op de rijbaan. Daarom wordt de snelheid ter plaatse verlaagd tot 30 km/uur. Deze werken zullen een tweetal weken duren. 

Om veiligheidsredenen moet de straat voor de eigenlijke afbraak (maximum) twee dagen volledig afgesloten worden voor het autoverkeer. Dit is gepland op 26 en 27 oktober van 6 tot 18 uur.

Er wordt een omleiding voorzien richting Mariakerke via de Koninginnelaan, de Troonstraat en de Northlaan. Richting centrum gaat het via de Troonstraat of de Elisabethlaan.

Voor fietsers en voetgangers richting centrum wordt een afgebakende corridor ingericht op de rijstrook aan de kant van café ‘Chatelet’, fietsers richting Mariakerke volgen het bestaande fietspad.

Na afbraak van de voorzijde kan de verdere afbraak gebeuren van binnenuit, vrachtwagens kunnen dan ook (onder begeleiding) de werf zelf inrijden.Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Stad Oostende zorgde dit jaar voor een …