Bijkomende maatregelen voor treinen van en naar Oostende

Bijkomende maatregelen voor treinen van en naar Oostende


Copyright foto: oostende.be

Stad Oostende en vervoersmaatschappij NMBS nemen bijkomende maatregelen voor wie met het warme weer de komende dagen met de trein naar Oostende wil. De reizigersstromen zullen beter worden beheerd en ook de communicatie wordt versterkt.

Om de reizigers beter en sneller te kunnen informeren, heeft NMBS op het Stationsplein een groot digitaal informatiescherm geplaatst. Reizigers krijgen daarop realtime informatie te zien over het treinverkeer vanuit Oostende. Deze berichten zullen ook worden getoond op de acht informatieschermen verspreid in de stad. Ook in de andere kuststations wordt zo’n informatiescherm geplaatst.

In geval van een incident zullen de schermen aan het station en in de stad worden gebruikt om de reizigers op de hoogte te houden van de situatie en hen een duidelijk perspectief te geven. Ook online en via de sociale mediakanalen van NMBS (app en website) en Stad Oostende zal snel en regelmatig worden gecommuniceerd.

Betere spreiding van reizigers

Bij de terugkeer naar huis zullen voortaan zowel in als buiten het station van Oostende de reizigers meer worden gespreid en verdeeld volgens trein en eindbestemming. Daarvoor worden reeds op het Stationsplein nadarhekken geplaatst, die per eindbestemming vaste looplijnen creëren.

De federale politie, de lokale politie, en Securail, de veiligheidsdienst van NMBS, zullen aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Wees voorbereid

Ondanks dit versterkte treinaanbod, wil NMBS benadrukken dat bij grote reizigersstromen de capaciteit van haar treinen beperkt is.

Reizigers wordt dan ook aangeraden hun vertrek goed voor te bereiden en daarvoor zowel de routeplanner van NMBS als de druktebarometer van dekust.be te raadplegen. De piekuren worden in ieder geval best vermeden. Tussen 18 uur en 20 uur is het doorgaans druk: reizigers nemen best voor of na dat tijdstip de trein.  Wie op het perron ziet dat te druk is op de trein die hij of zij wil nemen, overweegt beter de volgende trein te nemen. De extra treinen, die net voor of net na de reguliere treinen vertrekken, zorgen ervoor dat je niet lang moet wachten op een andere trein.Meer nieuws uit de streek


Op dinsdag 20 oktober starten er werkzaamheden …

Zondag 13 september neemt provinciedomein Raversyde deel …