Bredene ondersteunt gedupeerden tegen De Watergroep

Bredene ondersteunt gedupeerden tegen De Watergroep


De voorbije weken werden heel wat Bredenaars geconfronteerd met schade aan verwarmings- en andere installaties door hoge kalkafzetting. Uit analyses van De Watergroep, de leverancier van het leidingwater in Bredene, blijkt evenwel telkens dat het drinkwater in Bredene voldoet aan alle wettelijke normen en meer in het bijzonder wat betreft de aanwezigheid van kalk. De vele klachten en posts hierover op Facebook spreken evenwel voor zich.

Inwoners worden soms door de kalkafzetting in leidingen en installaties geconfronteerd met torenhoge kosten. Het aantal en de aard van de klachten zijn van die aard dat De Watergroep moeilijk zijn verantwoordelijkheid kan ontlopen, zo meent het gemeentebestuur dat in dit dispuut duidelijk de kant kiest van de gedupeerden. Het gemeentebestuur wil de inwoners die schade hebben geleden dan ook actief en juridisch ondersteunen in de acties die ze wensen te ondernemen naar De Watergroep toe en bundelt, samen met een aantal gedupeerde, zoveel mogelijk schadegevallen.

Een eerste vergadering hierover, waarop ook de raadsman van het gemeentebestuur zal aanwezig zijn, is reeds gepland op vrijdag 23 oktober.

Meldpunt

Schadegevallen ten gevolge van hoge kalkafzetting in leidingen en installaties, desgevallend gestaafd met foto’s en facturen, kunnen worden gemeld via gemeentebestuur@bredene.be.Meer nieuws uit de streek


De gemeenteraad heeft de selectiedraad voorgesteld die …

Vorige week werd het skatepark in de …