Coronacijfers in Oostende blijven stabiel

Coronacijfers in Oostende blijven stabiel


Wekelijks geven Stad Oostende en de Eerstelijnszone een update over de coronacijfers in Oostende, en er is voor het eerst sinds lange tijd wat hoopvol nieuws, want de cijfers met het aantal besmettingen stijgen niet verder. Dat is wellicht te wijten aan de gewijzigde teststrategie en aan de nieuwe maatregelen, die relatief goed worden opgevolgd in Oostende.

De afgelopen week waren er in Oostende 293 besmettingen met COVID-19. 42 van die 293 besmettingen werden vastgesteld bij 65-plussers (ongeveer 15%). De leeftijdsgroepen met het grootste aantal besmettingen afgelopen week zijn vijftigers en twintigers. In de Oostendse ziekenhuizen, AZ Damiaan en Campus Serruys van AZ Sint-Jan, liggen momenteel 68 patiënten die besmet zijn met COVID-19. Van die 68 zijn 6 patiënten opgenomen op intensieve zorgen. Twee patiënten kwamen over van (overbelaste) ziekenhuizen uit een andere regio.

Handhaving van de nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen die het afgelopen weekend zijn ingegaan, werden in Oostende al bij al goed opgevolgd. De Lokale Politie van Oostende was volop aanwezig op het terrein en handhaafde waar nodig. Tussen vrijdag 30 oktober en maandag 2 november schreef de politie één proces-verbaal uit voor het niet dragen van een mondmasker en ook één handelszaak ging op de bon voor het niet naleven van de coronaregels. 7 mensen kregen een pv voor het vormen van een samenscholing. Het meeste werk hadden de politiediensten ‘s avonds en ‘s nachts: er werden 32 inbreuken vastgesteld op de avondklok.

Stad Oostende benadrukt dat de meerderheid van de inwoners de nieuwe maatregelen wel goed opvolgt en wil ook nog eens een signaal van waardering geven aan de volledige zorgsector en de veiligheidsdiensten zoals de politie, die het afgelopen jaar al immense inspanningen hebben geleverd om het coronavirus te helpen bestrijden.Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Stad Oostende zorgde dit jaar voor een …