Extra openbare toiletten in Oostende

Extra openbare toiletten in Oostende


Door de verplichte sluiting van cafés en restaurants, besliste Stad Oostende om de openingstijden van de bestaande openbare toiletten aan te passen en om extra openbare toiletten te voorzien.

Bestaande openbare toiletten: 7 op 7 geopend

Oostende heeft een aantal vaste openbare toiletten, die uitgebaat worden door een concessionaris. Deze toiletten zullen tijdens de periode van de sluiting van de restaurants en cafés extra geopend zijn. De volgende openbare toiletten zijn de komende vier weken (minstens tot en met 15 november) zeven dagen op zeven geopend van 10 tot 18.30 uur:

  • Marie-Joséplein (ondergronds)
  • Noordzeeaquarium (aan de Visserskaai ter hoogte van het overzetbootje)
  • Kapellebrug (Mercator jachthaven) – rolstoeltoegankelijk
  • Oosteroever (Maritiem Plein ter hoogte van het overzetbootje) – rolstoeltoegankelijk

Daarnaast zijn er nog een aantal toiletten die tijdens het weekend en op vakantiedagen (dus ook in de herfstvakantie) geopend zijn van 10 tot 18.30 uur:

  • Zeedijk ter hoogte van de Raversijdestraat (Albertuspaviljoen, Mariakerke)
  • De Droge Coo (Zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers)
  • Albert I-promenade ter hoogte van de IJzerstraat (strandniveau) – rolstoeltoegankelijk
  • Albert I-promenade ter hoogte van de Parijsstraat (strandniveau) – rolstoeltoegankelijk

Extra tijdelijke toiletten op het Wapenplein en de Zeedijk

Er worden ook twee extra tijdelijk bemande openbare toiletten voorzien: op het Wapenplein en op de Zeedijk ter hoogte van de Northlaan. Die extra toiletten worden op vrijdag 23 oktober geplaatst en zijn ten laatste op maandag 26 oktober operationeel.

De extra toiletcabine op het Wapenplein is rolstoeltoegankelijk en zal elke dag open zijn van 10 tot 18.30 uur. Het toilet aan de Northlaan zal tijdens het weekend en op vakantiedagen geopend zijn van 10 tot 18.30 uur.

Wie de komende weken in Oostende is, bijvoorbeeld om te winkelen, kan dus toch rekenen op voldoende hygiënische sanitaire voorzieningen. Alle toiletten worden voortdurend schoongemaakt en ontsmet. De prijs voor een toiletbezoek is ook overal 50 eurocent.Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Stad Oostende zorgde dit jaar voor een …