Jubileumjaar Nut en Vermaak wordt rampjaar

Jubileumjaar Nut en Vermaak wordt rampjaar


Op dinsdag 11 augustus besliste het bestuur van de Koninklijke Toneelkring Nut en Vermaak Oostende vzw om de productie voor december 2020 – de komedie  “De kuren van Verschueren“ van Eddy Van Ginckel – af te gelasten!

“Deze beslissing namen we unaniem, maar met grote tegenzin. De realiteit dwingt ons echter daartoe, omdat we de gezondheid van onze leden en toeschouwers belangrijker vinden dan het spelen van een toneelstuk. Wat zich één jaar geleden aanbood als een feestelijk jaar wegens de viering van ons 140-jarig bestaan, wordt zo een volledige desillusie. Dit komt als een zware klap aan vermits we in december 2019 al forfait moesten geven wegens ziekte van twee van de drie spelers. Daarna werd onze productie van juni 2020 gedwarsboomd door het corona-virus”, klinkt het.

Zo is het toneelseizoen 2019-2020 het allereerste in de geschiedenis van Nut en Vermaak, beide wereldoorlogen buiten beschouwing gelaten, waarin geen enkele voorstelling kon doorgaan.

De aanvraag voor de vaste repetitieruimte bij stad Oostende werd nog niet bevestigd omwille van de negatieve corona-evolutie. Onder die omstandigheden is het financieel en technisch niet haalbaar om een productie te brengen, gezien de onmogelijkheid om op een deftige manier te kunnen repeteren en de onverminderde kosten voor zaalhuur, opvoeringsrechten, Sabam, …

Toch hoopt Nut en Vermaak op betere tijden en zullen ze de eerstvolgende productie plannen in mei 2021!Meer nieuws uit de streek


Zondag 13 september neemt provinciedomein Raversyde deel …

Nergens in België zijn er meer escape …