Maand van de Vrije Tijd

Maand van de Vrije Tijd


Stad Oostende lanceert de ‘Maand van de Vrije Tijd’ om cultuur-, jeugd en sportverenigingen te steunen. Oostendenaars kunnen in september gratis én coronaveilig kennismaken met het vrijetijdsaanbod in de stad. De verenigingen zelf krijgen een financieel duwtje in de rug.

September is traditiegetrouw de maand waarin het rijke verenigingsleven in Oostende en de cultuur-, jeugd- en sportactiviteiten opnieuw van start gaan. Door de coronacrisis hebben de vrijetijdsorganisaties hun werking op een laag pitje moeten zetten. De crisis heeft ook de vrijetijdssector hard getroffen en een grote impact gehad op de werking van de verschillende Oostendse verenigingen. Omdat het dit jaar niet mogelijk is om een Vrijetijdsmarkt te organiseren, wil stad Oostende tijdens de maand september de lokale verenigingen in de kijker plaatsen via de promocampagne ‘Maand van de Vrije Tijd’. Cultuur-, jeugd-, en sportorganisaties krijgen hiermee de kans om zich voor te stellen en activiteiten en workshops aan te bieden aan het brede publiek.

Stad Oostende heeft bovendien beslist om aan elke deelnemende vereniging 100 euro toe te kennen als financiële steun voor de georganiseerde activiteit. Alle evenementen zijn volledig gratis en veilig. De coronamaatregelen zullen goed opgevolgd worden.

Ook UiTPAS, de vrijetijdspas waarmee je voordelig aan tal van cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten kunt deelnemen, springt mee op de kar. Op heel wat locaties zal je punten kunnen sparen en opnieuw kunnen inruilen voor mooie voordelen. Dit is meteen het officiële startschot van de nieuwste UiTPAS-campagne. Vanaf nu stappen naast cultuurhuizen en -organisaties ook jeugdverenigingen, sportorganisatie en de kunstscholen mee in het aanbod van UiTPAS.

De Maand van de Vrije Tijd vindt plaats vanaf 1 tot en met 30 september, op verschillende locaties. Vooraf inschrijven voor de activiteiten is verplicht en kan vanaf 28 augustus om 12 uur. Meer info en inschrijven voor de activiteiten: www.oostende.be/vrijetijd en www.uitinoostende.be.Meer nieuws uit de streek


Stad Oostende ondertekent deze week het charter …

Op 26 en 27 oktober wordt een …