Nieuwe locatie voor sociale kruidenier

Nieuwe locatie voor sociale kruidenier


De Sociale Kruidenier zal vanaf oktober terug te vinden zijn in de Duinenstraat 108. Deze nieuwe locatie biedt heel veel kansen! De sociale kruidenier groeide op korte tijd immers uit tot een belangrijke schakel en instrument in het armoedebeleid. Het succes noopte het bestuur reeds eerder na te denken over een nieuwe locatie.

Een nieuwe ruimere locatie zal namelijk meer mogelijkheden bieden om verder in te zetten op ontmoeting, activering en activiteiten. Daarnaast kan ook de logistieke functie geoptimaliseerd worden (meer ruimte voor berging, koeling, aanvoer van goederen, uitwisseling met grootkeuken WZC, …).

Bredene liet dan ook zijn oog vallen op een nieuw huurpand in de Duinenstraat 108. Het betreft de bovenverdieping van een pand dat gelegen is aan de ingang van camping Thalassa waar momenteel op de benedenverdieping ook de activiteiten van het dienstenbedrijf BOD gevestigd zijn. Deze locatie grenst vlak aan de site van het Sociaal Huis en het woonzorgcentrum Jacky Maes.

Het pand heeft een totale oppervlakte van 306 m² (huidig pand 62 m²) waarin een winkelruimte, ontmoetingsruimte met volledig ingerichte keuken, een afzonderlijke bureau- en spreekruimte en sanitaire voorzieningen kunnen ondergebracht worden. Daarnaast is er beneden een garageruimte en inkom. De ligging is ook strategisch interessant door de link met de verschillende andere voorzieningen op de site van het Sociaal Huis. Vlakbij is er ook een speeltuin en parkeergelegenheid. Daarnaast is de site goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe gebruik maken van de sociale kruidenier?

Om te kunnen winkelen in ’t Groot Verschil heeft men een winkelpas (SK winkelpas) nodig. Deze winkelpas kan men enkel krijgen met een doorverwijzing van het Sociaal Huis. Wie in aanmerking komt, zal door de coördinator van de sociale kruidenier uitgenodigd worden voor een persoonlijk onthaal en krijgt een SK-winkelpas. De winkelpas is voor een bepaalde periode geldig en wordt op basis van de gezinssamenstelling gekoppeld aan een winkelbudget. Het recht op een winkelpas wordt dus via het OCMW toegekend en niet door het team van de sociale kruidenier zelf. Eens binnen in de sociale kruidenier is er vrije keuze in het aanbod.Meer nieuws uit de streek


De huis-aan-huis-inzamelingen van snoeihout en klein tuinafval …

Ten gevolge van werken in de Noord-Edestraat …