Oostende wil meer respect voor strandredders

Oostende wil meer respect voor strandredders


Op vrijdag 14 augustus was er een spoedoverleg tussen de strandreddingsdienst, Stad Oostende en de Lokale Politie. De stad neemt extra maatregelen om de redders te ondersteunen en roept ook iedereen op om alle maatregelen op het strand strikt op te volgen.

De reddingsdiensten in Oostende hingen tijdelijk de rode vlag op alle Oostendse stranden. De redders wilden op die manier een signaal geven dat ze meer respect willen voor hun werk. Ze hebben het de afgelopen dagen erg druk gehad met verloren gelopen kinderen en reddingsacties, maar merkten ook dat veel mensen de coronamaatregelen niet naleefden op het strand. Sommige strandgangers hebben geen mondmasker bij en houden onvoldoende afstand, ook ten opzichte van de redders. Er waren ook verschillende gevallen van agressie.

Constructief overleg

Er was meteen overleg tussen de redders, het stadsbestuur en de politie om op zoek te gaan naar oplossingen. In de eerste plaats roept Stad Oostende iedereen uitdrukkelijk op om respect te tonen voor het essentiële werk van de reddingsdiensten en de richtlijnen van de redders strikt na te leven. Het is dankzij het harde werk van de redders dat vele duizenden mensen op zomerdagen kunnen genieten van een aangename dag op het strand en een verfrissende duik in de zee.

De lokale politie verzekerde in dat overleg dat ze steeds klaar staat om de redders bijstand te bieden waar nodig. De strandpolitie is deze zomer dagelijks aanwezig op het strand met vijf agenten en twee strandvoertuigen. Bij eventuele incidenten of onveilige situaties, wordt snel en met de nodige inzet gereageerd, zoals ook bleek gisterenavond.

Op vraag van de strandredders zal Stad Oostende ook extra leden van het zomerteam inzetten op het strand: zij zullen de redders ondersteunen bij het zoeken naar verloren gelopen kinderen en meehelpen om strandgangers te sensibiliseren rond de mondmaskerplicht, afstand houden en plaatsen waar je niet mag zwemmen. Het zomerteam zal extra verdwaalbandjes helpen uitdelen, op het strand, maar ook aan het station aan de dagjestoeristen die aankomen met de trein.

Stad Oostende vraagt uitdrukkelijk aan iedereen om ook op het strand de coronamaatregelen strikt op te volgen: afstand houden en bij verplaatsingen op het strand een mondmasker dragen. Enkel wie gaat zwemmen, hoeft geen masker te dragen.Meer nieuws uit de streek


Een Warme William is iemand die écht …

Hoewel de werkloosheid momenteel stijgt ten gevolge …