Open Monumentendag in Oostende

Datum Event: 13/09/2020

Open Monumentendag in Oostende


Open Monumentendag, het grootste culturele eendagsevenement in Vlaanderen en de hoogdag van het onroerend erfgoed, kent in Oostende al enkele jaren een unieke invulling. Voor een zesde keer oprij plaatst de stad een historische as in de kijker. Dit jaar krijgt de Dr.E.Moreauxlaan en de wijk Oosteroever alle aandacht.

Oosteroever is voor vele Oostendenaars, tweedeverblijvers en toeristen een relatief onbekend gebied. De wijk ligt verscholen, aan de andere zijde van de havengeul, tegenover het centrum of het toeristisch hart van Oostende. Maar wie van stilte, duinen en niet platgereden paden houdt, vindt de weg naar de havenwijk met tram, fiets, of overzetboot. Enkele opvallende bouwwerken zoals vuurtoren ‘Lange Nelle’, Fort Napoleon, restanten van de Atlantikwall, de oostelijke strekdam en bovenal een breed en rustig strand, onderstrepen dat onthaasten er volop mogelijk is. De wind heeft er vrij spel, het duinenzand slaat er je bij wijlen loeihard in het gezicht. Ook het wijkdeel rond de Spuikom heeft op recreatief vlak heel wat te bieden. Op vandaag krijgt Oosteroever een facelift. Open Monumentendag nodigt iedereen uit om op ontdekking te gaan in het heden, verleden en de toekomst van de wijk.

Er wachten je op 13 september tal van doe-activiteiten, lezingen, geleide wandelingen en bezoeken. Kijk op www.oostende.be/omd voor meer info over het programma en eventuele wijzigingen naar aanleiding van de coronamaatregelen.Meer nieuws uit de streek


Stad Oostende ondertekent deze week het charter …

Op 26 en 27 oktober wordt een …