Open Monumentendag in provinciedomein Raversyde

Datum Event: 13/09/2020

Open Monumentendag in provinciedomein Raversyde


Zondag 13 september neemt provinciedomein Raversyde deel aan Open Monumentendag. De toegang is gratis, maar reserveren via www.raversyde.be is nodig. Er staan tal van randactiviteiten op het programma voor een belevingsvolle dag.

Tijdens de 32ste editie van Open Monumentendag staat het thema educatie centraal. ‘t Zal je leren is dan ook de slagzin van deze editie. In Anno 1465 kunnen bezoekers meer ontdekken over middeleeuwse ambachten. In Atlantikwall komen bezoekers meer te weten over de propagandamachine en over de soldatenopleiding in de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Workshops en zoektochten

In het drukatelier is er een workshop ‘Maak je eigen propagandaposter’. Bezoekers kunnen op Open Monumentendag een eigen poster ontwerpen, niet voor oorlog, maar voor iets goed. Er kan een stempel in schuim worden gemaakt en daarna gaat het ontwerp naar de drukpers.

Ook andere vormen van communicatie waren belangrijk in oorlogstijden, zoals morse. Bezoekers kunnen alles leren over de morsecode en het -alfabet en worden uitgedaagd de code te kraken.

Daarnaast zijn er ook twee gezinsvriendelijke zoektochten, zowel in de Atlantikwall als in het Natuurpark, waar kinderen op zoek moeten gaan naar ‘Vlieg’ en details moeten spotten in de fototentoonstelling ‘Atlantikwall in Vogelvlucht’.

Meer info via www.raversyde.be.Meer nieuws uit de streek


Het veer brengt je het hele jaar …

Op 7 september starten de rioleringswerken in …