Prikkelarme kermisdag

Datum Event: 20/10/2020

Prikkelarme kermisdag


De prikkelarme dag keert dit jaar terug tijdens de Oktoberfoor en zal plaatsvinden op dinsdag 20 oktober. Net als vorig jaar schakelen de foorkramers de lichtflitsen uit en dempen ze de muziek. Ook de in- en uitstaptijd wordt verlengd en bepaalde attracties draaien iets trager.

Er zijn ook opnieuw gratis oordopjes te verkrijgen aan elke kassa. In overeenstemming met de coronamaatregelen zullen de oordopjes niet meer in een grote voorraaddoos zitten. Elk paar oordopjes is apart verpakt en wordt ook zo aangeboden door de kermisuitbaters.

Op de hoek van de Groentemarkt en het Mijnplein zal er tijdens prikkelarme kermisdag een onthaalpunt met medewerkers van Inter vzw staan. Hun stewards zijn opgeleid om mensen met een beperking te ondersteunen. Ter hoogte van de onthaalpunten wordt eveneens een toegankelijk toilet ter beschikking gesteld. Dankzij een voldoende grote toegang, een helling en genoeg ruimte binnenin kunnen mensen in een rolstoel hier makkelijk terecht.

Zowel de mensen aan de kassa als de medewerkers van Inter krijgen een venstermasker aangeboden van de stad Oostende. Tijdens de andere dagen zal een coronateam op de kermis aanwezig zijn. Zij worden ingezet door de stad en krijgen tips van Inter over de omgang met mensen met een beperking.Meer nieuws uit de streek


Tien scholen kregen een bomvolle koffer met …

Op 27 oktober kondigde de Vlaamse Regering …