Repair Café on tour

Repair Café on tour


Het Repair Café is een gratis bijeenkomst waarbij mensen samen spullen herstellen. Elke maand houdt het café halt in een ander ontmoetingscentrum in Oostende. Op 17 oktober, de Internationale Repairdag, geeft Stad Oostende het startschot voor een nieuw coronaproof Repair Café-seizoen in OC ’t Kasteeltje.

Hoe gaat het Repair Café in zijn werk? 

Als je een defect toestel hebt dat je nog graag wil gebruiken, kan je een afspraak maken bij het ontmoetingscentrum in je buurt. Je laat je kapotte apparaat achter in het OC. Een medewerker noteert wat er precies defect is en geeft je het tijdstip mee wanneer je kan langskomen in het Repair Café. Tijdens de herstelsessies bekijkt een reparateur hoe de schade kan worden hersteld. Hierbij wordt er steeds voldoende afstand gehouden. Eens het probleem duidelijk is, gaat de hersteller aan de slag. Tot slot wordt het toestel ontsmet en kan je het terug meenemen naar huis.

Vaste waarde

Het Repair Café is ondertussen een vaste waarde geworden in Oostende. In de Repair Cafés kan je terecht voor kleine elektronische toestellen, hard- en softwareproblemen bij pc’s, fietsnazicht en het slijpen van messen en scharen.

Om alles veilig en coronaproof te laten verlopen, vragen de ontmoetingscentra wel om te reserveren. Dit kan tot en met 15 oktober via het telefoonnummer 059 43 45 94.Meer nieuws uit de streek


Door de verplichte sluiting van cafés en …

Stad Oostende ondertekent deze week het charter …