Tuinafval: ophaling op verzoek

Tuinafval: ophaling op verzoek


De huis-aan-huis-inzamelingen van snoeihout en klein tuinafval die in de afvalkalender waren voorzien dit najaar, gingen door de strikte coronamaatregelen tot op vandaag niet door. Toch is het gemeentebestuur er uiteindelijk in geslaagd een coronaproof systeem op te zetten om het tuinafval aan huis op te halen. 

Inwoners kunnen vanaf woensdag 21 oktober bellen naar het nummer 059 56 19 60 of mailen naar tuinafval@bredene.be. Op verzoek wordt vervolgens het tuinafval kosteloos thuis opgehaald. Let wel: men kan bellen of mailen tot 15 november. Bellen kan tijdens de week dagelijks van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur. 

Bladkorven in de straten

Vanaf eind oktober verschijnen ook de bladkorven terug op diverse locaties in Bredene. Hiermee wil het gemeentebestuur de inwoners aanmoedigen om zoveel mogelijk zelf de afgevallen bladeren bijeen te vegen in hun straat.  

Aan het gebruik van de bladkorven zijn wel een aantal regels gekoppeld. De bladkorven worden er enkel geplaatst voor het inzamelen van bladeren afkomstig van de openbare ruimte (straat, voetpad, park of plein). Takken, groenafval of grasmaaisel uit de eigen tuin mogen er dus niet in. Hiervoor kan men terecht op het gemeentelijk milieu- en recyclagepark of men kan dus tot 15 november bellen voor een kosteloze ophaling op verzoek.Meer nieuws uit de streek


De gemeenteraad heeft de selectiedraad voorgesteld die …

Vorige week werd het skatepark in de …