“Verliefd op Bredene”

“Verliefd op Bredene”


2020 wordt voor veel artiesten een jaar om te vergeten en dat is voor Frederick Hallemeesch – beter gekend als Tizik – niet anders. Toch blijft de jonge Bredenaar zijn eigen positieve zelf. Opgeven staat duidelijk niet in zijn (Bredens) woordenboek. Maar wie is deze sympathieke kerel?

“Ik ben 30 jaar, woon in Bredene en ben trotse vader van 2 kinderen”, stelt hij zich voor. “Ik ben geboren en opgegroeid in Oostende, maar mijn vriendin is een rasechte Bredenaar. Haar vrienden en familie wonen er, dus de keuze om ons definitief in Bredene te vestigen, was snel gemaakt. Zelf ben ik geleidelijk aan meer en meer verliefd geworden op deze plek. Het is een ontzettend warme en solidaire gemeente waar veel mensen elkaar kennen. In de zomer is er altijd wel iets te doen en in de winter is het er vrij rustig. Bovendien telt Bredene verschillende winkels, dus alles wat je nodig hebt, ligt binnen handbereik.”

“In Bredene ben je geen nummer, maar ben je iemand die gehoord wordt, en die instelling wordt ook door ons gemeentebestuur hoog in het vaandel gedragen. Ik heb de indruk dat men oor heeft naar zijn bevolking en alles bewerkstelligt om aan de eisen en behoeften van de inwoners te voldoen”, vervolgt Frederick. “Mijn favoriete plek in Bredene is ongetwijfeld domein Grasduinen, met name de visvijver. Het is een klein stukje natuur midden in de dorpskern. Hier kan ik mentaal tot rust komen en mijn gedachten de vrije loop laten.”

In Bredene en omstreken is Frederick vooral bekend als Tizik, afgeleid van het West-Vlaamse ‘’t is ik’. Hij vertelt: “Mijn liefde voor muziek is ontstaan toen ik nog op school zat, in 2006. Ik leerde nieuwe vrienden kennen, waardoor ik in het ‘rapmilieu’ beland ben. Oorspronkelijk bracht ik mijn nummers in het algemeen Nederlands, maar een jaar of 3 geleden heb ik besloten om in mijn eigen dialect te rappen. Een goede vriend gaf me de aanzet daartoe, omdat hij ervan overtuigd was dat dit beter tot zijn recht zou komen. En hij had gelijk, want ik voel mezelf er ook beter bij. Het is authentiek en naturel, al besef ik dat ik hiermee minder zal scoren buiten de provinciegrenzen.”

Net als bij veel andere artiesten is het de voorbije maanden rustig geweest voor Tizik, al heeft hij creatieve manieren gezocht én gevonden om zijn muziek de wereld in te sturen. “Tijdens de coronacrisis was het moeilijk om de studio in te duiken, dus nam ik via mijn smartphone video’s op van nummers waar ik aan werk, om die op Facebook te delen. Optredens en officiële producties komen voorlopig op de lange baan, maar eenmaal deze situatie voorbij is, hervat ik alles zoals het hoort. Binnenkort draai ik wel een nieuwe videoclip, dat zal mijn eerste professionele uitgave zijn sinds lange tijd. Maar ik ben in de eerste plaats artiest uit liefde voor muziek, geld is een bijzaak. Voor mij is de leuke ervaring belangrijker dan de inkomsten ervan.”

Frederick volgen/boeken kan steeds via de Facebookpagina ‘Tizik’.Meer nieuws uit de streek


Toen minister van jeugd, Benjamin Dalle, op …

Zaterdag 19 september vond Eneco Clean Beach …