Voet- en fietspaden worden heraangelegd

Voet- en fietspaden worden heraangelegd


De grootste werken in Bredene vinden de komende maanden in de Kapelstraat en Maria-Duynewijk plaats. Maar het gemeentebestuur voert binnenkort ook werken uit aan de rioleringen in de Populierenlaan en het fietspad van de Polderstraat. Daarnaast worden dit najaar nog tal van voetpaden heraangelegd.

“De heraanleg van het fietspad in de Polderstraat in het gedeelte tussen de Spuikomlaan en Vicognelaan is reeds enkele keren aan bod gekomen tijdens de voorbije wijkvergaderingen”, zegt schepen van openbare werken Erwin Feys. Het fietspad ligt er al sinds de doortrekking van de Polderstraat.  “De opmerkingen over het gebrek aan fietscomfort zijn terecht: de betonplaten worden er omhoog geduwd en dat zorgt voor een zeer onaangenaam fietservaring”, verduidelijkt schepen Feys. De heraanleg van dit gedeelte fietspad moet nog dit najaar gebeuren.

Rioleringswerken Populierenlaan pakken wateroverlast aan

“We trekken ook bijna 20.000 euro uit om de mogelijke wateroverlast bij hevige stortbuiten in de Populierenlaan aan te pakken”, zegt schepen Feys.  Er zal een verbinding gemaakt worden tussen het rioleringsstelsel in de Schoollaan/Centrumlaan en de Populierenlaan. Op die manier kan het rioleringsstelsel van de Populierenlaan bij hevige buien overlopen naar dat van de Schoollaan/Centrumlaan. “Door deze werken moeten we wateroverlast zoals tijdens de hevige zomerstortbui in 2018, vermijden.”  

Heraanleg voetpaden

En tot slot pakt Bredene de komende maanden ook een aantal wandel- en voetpaden aan. Zo worden de voetpaden in de Wilgenlaan (beide zijden), het wandelpad op het Dorpsplein, het wandelpad in de Eksterstraat, het wandelpad/verbinding tussen Pauwhof- en Parklaan, het voetpad in de Duinenstraat (overzijde WZC Jacky Maes) en het voetpad in de Doornenbilkstraat (tussen Groenendijkstraat en Eendenstraat) heraangelegd.Meer nieuws uit de streek


De voorbije weken werden heel wat Bredenaars …

De huis-aan-huis-inzamelingen van snoeihout en klein tuinafval …