Waar draag je een mondmasker in Oostende?

Waar draag je een mondmasker in Oostende?


In Oostende geldt een algemene mondmaskerplicht in de binnenstad. Het gaat over het gebied afgebakend door de volgende straten: Leopold II-laan, Vindictivelaan, Visserskaai, Zeeheldenplein en Albert I-promenade. Ook het plein voor het treinstation en het stuk van de Natiënkaai voor het station hoort bij deze zone. De algemene mondmaskerplicht in deze zone geldt voor iedereen vanaf 12 jaar die zich te voet verplaatst op het openbaar domein.

Ook in alle openbare gebouwen, op de markt, in de recyclageparken, in gebedshuizen en op begraafplaatsen (tot en met 8 november) is het dragen van een mondmasker verplicht.

Er zijn een aantal uitzonderingen op de verplichting. Zo is een mondmasker in de binnenstad niet verplicht bij verplaatsingen met de auto, moto(r), fiets of step en ook niet als je intensief sport. Als je iets aan het eten of aan het drinken bent, hoef je geen mondmasker te dragen. Uiteraard moet je dan wel de nodige afstand houden van andere mensen.

Op de zeedijk binnen de bebouwde kom moet van 31 oktober tot en met 15 november op elk moment een mondmasker gedragen worden, dit is een regel die geldt voor de hele provincie West-Vlaanderen. Voor Oostende gaat het over de zeedijk vanaf het Zeeheldenplein tot aan de Dorpsstraat in Mariakerke en het gedeelte van de dijk ter hoogte van Raversijde. 

Op onderstaande foto zie je de afbakening van de binnenstad van Oostende. In deze zone moet je een mondmasker dragen, net als op de zeedijk binnen de bebouwde kom (inclusief het staketsel, de westelijke strekdam en de zeedijk van Mariakerke en Raversijde).Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Stad Oostende zorgde dit jaar voor een …