Alternatief voor EilaBal

Datum Event: 15/08/2020 t.e.m. 30/09/2020

Alternatief voor EilaBal


Het coronavirus heeft een streep getrokken door het kinderfestival EilaBal in Kruisem. De organisatie van Speelpleinwerking Eilaba en de Gemeente Kruisem zouden hun vijfde editie vieren met een dik feestje, maar kwamen in mei al tot de conclusie dat een fysiek festival waarin kinderen en ouders zich aan verschillende coronamaatregelen moeten houden geen écht EilaBal zou zijn.

Er werd dan ook eerst gekeken richting een virtueel alternatief, later werd ook een mobiel festival overwogen. Beide opties werden echter door het opflakkeren van het virus opnieuw de kop ingedrukt. Maar de enthousiaste groep jongeren van EilaBal krijg je niet zomaar ontmoedigd: ze gingen alsnog aan de slag om kinderen én ouders een leuke EilaBal-ervaring te geven in 2020. Het idee groeide om een wandel- en fietsroute te creëren. De afdeling Vrije Tijd van de Gemeente Kruisem tekende twee prachtige routes uit. Beide beginnende aan CC de Mastbloem. Je vertrekt met de fiets of te voet doorheen deelgemeente Kruishoutem. Zo zal je enkele plaatsjes bezoeken met een speciale betekenis voor EilaBal en enkele gezellige trekpleisters van Kruishoutem. Fietsen en wandelen doe je voornamelijk langs kleine straatjes en via enkele aardewegen. Je eindigt opnieuw in het centrum van Kruishoutem.

De tocht is voor het ganse gezin. De wandeltocht telt ongeveer 6 à 7 km, de fietsroute 12 km. Een ouder helpt best wat mee met het begeleiden van de route. De kinderen moeten opdrachten zo goed en zo creatief mogelijk uitvoeren. Je kan de tocht fietsen of wandelen na het scannen van een QR-code aan CC de Mastbloem via de app ‘Actionbound’. Je moet deze eerst downloaden. De app is gratis beschikbaar in de Apple Store en Google Play.

Vanaf zaterdag 15 augustus kan je de routes starten, deze zijn zeker tot eind september beschikbaar. Bij succes wordt deze termijn verlengd.Meer nieuws uit de streek


Ben je geregeld vrij tijdens de schooluren? …

De intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse …