Bijkomende coronamaatregelen in politiezone Vlaamse Ardennen

Bijkomende coronamaatregelen in politiezone Vlaamse Ardennen


De intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen neemt extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus: restaurants en evenementen moeten sluiten om 23 uur, mondmaskers zijn verplicht op het recyclagepark en op de begraafplaatsen.

Omwille van de stijgende coronacijfers heeft de intergemeentelijke veiligheidscel van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem, Wortegem-Petegem) een aantal bijkomende maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. “Het is niet leuk, maar de situatie is ernstig. Daarom hebben we besloten om een aantal extra maatregelen te nemen. Zo hebben we het sluitingsuur voor de drankgelegenheden, evenementen en restaurants gelijkgesteld. Alle restaurants, evenementen, take-aways en drankgelegenheden moeten vanaf vrijdag 16 oktober sluiten om 23 uur. Door deze gelijkstelling van het sluitingsuur blijft de regel bovendien ook duidelijk en eerlijk voor iedereen”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel.

Mondmaskerplicht

Ook de mondmaskerplicht wordt in de politiezone Vlaamse Ardennen op bepaalde plaatsen uitgebreid. “Vanaf morgen moet je verplicht een mondmasker dragen op de recyclageparken. Verder voeren we in de periode van Allerheiligen een mondmaskerplicht in op alle begraafplaatsen op het grondgebied, van 24 oktober tot en met 8 november. Uiteraard moet je nog steeds een mondmasker dragen op plaatsen zoals op de markt, op evenementen, als toeschouwer van een sportactiviteit, in alle openbare gebouwen en in de omgeving van de Oudenaardse secundaire scholen”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel.

Met de Ronde van Vlaanderen voor de deur, heeft stad Oudenaarde en gemeente Kluisbergen een mondmaskerplicht ingevoerd in de veiligheidszones langs het parcours. “De gouverneur heeft een mondmaskerplicht ingevoerd langs het parcours van de Ronde. Wij zullen lokaal de mondmaskerplicht uitbreiden naar bepaalde veiligheidszones langs het parcours. Maar nogmaals: blijf zondag thuis en geniet met je bubbel van de Ronde”, benadrukt de intergemeentelijke veiligheidscel.

Controles

De politiediensten zullen het naleven van de maatregelen strikt controleren. “We willen iedereen oproepen om zich aan de maatregelen te houden. De politiediensten zullen deze controleren en zullen naast sensibiliseren, ook sanctioneren als de maatregelen met de voeten worden getreden. Dit is geen leuke situatie, maar het is essentieel dat iedereen zich aan de maatregelen houdt”, besluit de intergemeentelijke veiligheidscel.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Ook in de Vlaamse Ardennen is er …

Ben je op zoek naar een nieuwe …

Van 12 september tot en met 2 …