Boek over Bierfeesten in de maak

Boek over Bierfeesten in de maak


Door het coronavirus konden er in 2020 geen Bierfeesten plaatsvinden. Enkele creatievelingen zaten echter niet stil en het idee ontstond om een boek te maken rond de Bierfeesten.

Guy Homneck, die eerder het boek over ‘100 jaar KSVO’ wist te realiseren, heeft zich op dit boeiende onderwerp gestort. Hij krijgt daarbij onder andere hulp van Frederic Vos, die in 2020 voor de 20ste keer de Bierfeesten zou presenteren. “Het is echt een interessant onderwerp, want de feesten kennen een heuse geschiedenis”, vertelt Frederic.

Archiefwerk

In tal van archieven, zoals dat van Jan Broekaert, het stadsarchief en bij tal van anderen, zoals Luc Provost en Cecile Velghe, gaat Guy nu op zoek naar leuke, historische informatie over de Bierfeesten en de geschiedenis ervan. “Hopelijk kunnen daarnaast ook de brouwerijen ons veel informatie en foto’s bezorgen. Ik zoek het allemaal uit”, aldus Guy.

Oproep

Het boek zal unieke sfeerfoto’s bevatten, net als tal van anekdotes, foto’s van artiesten, historische informatie en zo veel meer. “Wie heeft er op de Bierfeesten z’n vrouw of man leren kennen, wie heeft er een kus van een artiest gekregen, was jij ooit Bierprins of -prinses, heb jij leuke anekdotes of leuke weetjes, …? Alle hulp is welkom! We willen het allemaal in een boek gieten”, zegt een enthousiaste Frederic. “Met jouw verhalen, anekdotes, foto’s of geschiedkundige info kunnen we een fantastisch boek maken”, vult Guy nog aan.

Alle informatie is welkom via guyhombeck3@hotmail.com of 0486 26 40 56.Meer nieuws uit de streek


Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, …

Eerder deze week testte een personeelslid van …