Bosgat wordt in nieuw jasje gestoken!

Bosgat wordt in nieuw jasje gestoken!


Het uitkijkpunt aan Bosgat in Schorisse wordt volledig vernieuwd. De voorbije jaren was er voortdurend discussie over de bestemming van dit stuk grond. In 2003 verdween het zelfs bijna helemaal van de kaart, omdat het toenmalig bestuur plannen had om dit perceel als bouwgrond te verkopen, wat uiteindelijk niet werd gedaan door heel wat protest. Gelukkig werd dit panoramisch uitkijkpunt behouden en maakt het huidige bestuur er werk van om het op te waarderen.

Schepen van Toerisme Isabel Van Quickelberghe vertelt daarover: “Aangezien het uitkijkpunt het Bosgat er wat troosteloos bijlag, namen wij met onze bestuursploeg het initiatief om dit op te frissen. Toerisme Oost-Vlaanderen toonde zich bereid om hierin mee te investeren. Wij kozen om het perceel – een stuk bouwgrond dat eigendom was van het OCMW – over te dragen aan Natuur en Bos. Op deze manier sluit het mooi aan bij het 200 hectare groot bos Ter Rijst, en kunnen we ook in de toekomst blijven genieten van het prachtige uitzicht vanop Bosgat.”

En daarvoor wordt geen moeite gespaard. “Het belangrijkste aandachtspunt bij het ontwerp was de toegankelijkheid voor een zo groot mogelijke groep gebruikers, rekening houdend met de functionaliteit, esthetiek en comfort. Met een aangepaste parking, picknickplaatsen, meer groen en een nieuw uitkijkplatform willen we het panoramisch uitzicht herwaarderen. Een lange loopbrug zal toegang geven tot een uitkijkplatform om nog beter van het uitzicht op de Getuigenheuvels te kunnen genieten. Aan de balustrade van het uitkijkplatform zullen enkele interactieve elementen worden bevestigd om het landschap met zijn typische kenmerken verder te ontdekken. De toegang tot het platform is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Rond het platform zal er ook plaats zijn om te picknicken aan 2 ronde tafels met zitbank en op het platform komt 1 grote zitbank.”

“Half september zijn de mannen van onze technische dienst gestart met de afbraak van het oude uitkijkpunt. Aansluitend start de aangestelde aannemer van Toerisme Oost-Vlaanderen met de realisatie van het nieuwe uitkijkpunt. Finaal zullen de parking en de groenzones aangelegd worden. Normaal gezien zullen de werken, inclusief aanplant, afgerond zijn tegen het voorjaar.” Het project wordt gefinancierd en verwezenlijkt door toerisme Oost-Vlaanderen. De parking en groenaanleg wordt ten laste genomen door het gemeentebestuur.

De schepen besluit: “Ik ben heel trots dat we voor onze inwoners een extra plekje kunnen creëren dat kan dienen als rust- en picknickplaats tijdens hun volgende wandel- of fietstocht. Maar evenzeer wil ik toeristen overtuigen om onze prachtige gemeente te komen (her)ontdekken. Want als Schepen van Toerisme besef ik meer dan ooit dat dit broodnodig zal zijn om onze lokale horeca en logies te steunen in deze moeilijke tijden. We zetten in de verf waar we voor bekend staan in het binnen- en buitenland: prachtige vergezichten op onze akkers, bossen en erfgoed.”Meer nieuws uit de streek


Vanaf 2021 starten de ophalers van IVLA …

Aangezien Sinterklaas met zijn gezegende leeftijd een …