Coloradokevers gespot in Nazareth

Coloradokevers gespot in Nazareth


Sinds begin juli is de coloradokever te zien in Nazareth. Deze kever is gemakkelijk te herkennen aan de tien zwarte strepen op zijn gele dekschilden.

Landbouw

Op een aardappelveld zal een landbouwer coloradokevers altijd bestrijden. Dit jaar komen de kevers echter ook uit maïsvelden (waar vorig jaar aardappelplanten stonden) en daar is bestrijding helaas niet mogelijk. Informatie hierover lees je op de website van VILT.

Tuinen

Voor je privétuin is de kever niet schadelijk, tenzij voor de aardappelplanten in je moestuin. De kevers blijven niet lang op dezelfde plaats, want ze gaan op zoek naar voedsel in de vorm van een aardappelveld.

Heb je last van coloradokevers in je tuin of moestuin? Volg dan deze tips om ze te bestrijden:

  • Het gemakkelijkste is de kevers op te vegen en in een plastic zak te verzamelen. Sluit de zak goed af en doe dit bij het restafval.
  • In een moestuin is het goed om regelmatig aan je aardappelplanten te schudden: de larven vallen dan op de grond en halen het vaak niet om terug naar de plant te kruipen (dit helpt enkel bij jonge larven).
  • Vraag in een tuincentrum naar een geschikt bestrijdingsmiddel. Gebruik niet op eigen initiatief insecticiden, omdat ze mogelijk niet helpen tegen de coloradokever.

Meer bestrijdingstips op de website van VELT.Meer nieuws uit de streek


Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de bib in …

Als je iemand verliest, staat je wereld …