Stijgend aantal besmettingen in Vlaamse Ardennen

Stijgend aantal besmettingen in Vlaamse Ardennen


In het AZ Oudenaarde worden momenteel 26 bevestigde coronapatiënten verzorgd, waarvan drie patiënten intensieve zorgen ontvangen. De pré-triagepost onderzoekt dagelijks gemiddeld 80 patiënten. “Het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook in onze regio. De situatie is nog steeds onder controle, maar het naleven van de maatregelen is absoluut cruciaal”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel.

In navolging van de nationale evolutie die zich aftekent, gaat ook het aantal ziekenhuisopnames in AZ Oudenaarde sinds deze week in stijgende lijn. Momenteel zijn er 26 opgenomen coronapositieve patiënten, waarvan drie patiënten intensieve zorgen ontvangen. “Vanaf maandag werden, op vraag van de federale overheid, alle geplande, heelkundige ingrepen geannuleerd om zo voldoende bedden vrij te maken voor mogelijke Covid-19-patiënten. Consultaties, behandelingen en onderzoeken gaan wel door volgens afspraak: het is dus zeker niet nodig om zorg of een ziekenhuisbehandeling uit te stellen”, zegt het AZ Oudenaarde.

Pre-triagepost

Door de installatie van de pre-triagepost is de situatie in het ziekenhuis nog steeds goed beheersbaar. De pre-triagepost onderzoekt elke dag gemiddeld 80 patiënten die door hun huisarts worden doorverwezen voor een coronaconsultatie.

Hou je aan de maatregelen

“Het is cruciaal om je aan de maatregelen te houden. De politiediensten zullen streng optreden als de maatregelen niet gevolgd worden. Uit naam van de zorgverleners en alle veiligheidsdiensten die hun uiterste best doen om deze tweede golf het hoofd te bieden, roepen we iedereen op om ons te helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan: beperk je contacten, hou afstand, draag een mondmasker waar nodig en ontsmet regelmatig je handen”, aldus de intergemeentelijke veiligheidscel.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Het groot Sint Feest in De Zwalmparel …