Corona-update Vlaamse Ardennen

Corona-update Vlaamse Ardennen


Ook in de Vlaamse Ardennen is er een merkbare stijging van het aantal coronabesmettingen. “In het AZ Oudenaarde worden momenteel twee coronapatiënten verzorgd. De pré-triagepost test en/of onderzoekt dagelijks 80 tot 100 patiënten. We willen benadrukken dat het essentieel is om de maatregelen op te volgen, zeker als je in quarantaine wordt geplaatst. We merken dat niet iedereen die in quarantaine geplaatst wordt, zich eraan houdt”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen.

Het aantal opgenomen bevestigde coronapatiënten in het AZ Oudenaarde is voorlopig stabiel: twee bevestigde coronapatiënten werden opgenomen in het ziekenhuis, waarvan één intensieve zorgen ontvangt. “We hanteren strikte maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. We willen dan ook benadrukken dat het absoluut niet nodig is om zorg of een ziekenhuisbehandeling uit te stellen. Patiënten die worden opgenomen met een coronabesmetting liggen gescheiden van de niet-coronapatiënten en worden verzorgd door goed uitgerust medisch en verpleegkundig personeel”, aldus het AZ Oudenaarde.

In het AZ Oudenaarde zijn een aantal preventieve maatregelen voor patiënten en bezoekers van kracht: patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis worden op voorhand gescreend op het coronavirus. De bezoekregeling blijft beperkt, patiënten worden gevraagd om alleen naar het ziekenhuis te komen en slechts tien minuten op voorhand. Het AZ vraagt aan de patiënten en bezoekers om een mondmasker te dragen, de handen te ontsmetten, afstand te houden en het circulatieplan in het ziekenhuis te volgen.

Pré-triagepost

De pré-triagepost werd bij de start van de coronacrisis geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat de hulpdiensten de situatie goed onder controle konden houden. “In de pré-triagepost testen en/of onderzoeken drie artsen en twee verpleegkundigen momenteel 80 tot 100 personen per dag. Enkel na doorverwijzing van je huisarts en op afspraak kun je hier langskomen. Kom dus zeker niet zomaar op eigen houtje naar de pré-triagepost. We merken hier zeker een stijging in het aantal patiënten en we willen dan ook iedereen oproepen om je aan de maatregelen te blijven houden, zeker als je in quarantaine wordt geplaatst. We merken dat de quarantainemaatregel niet altijd goed opgevolgd wordt, wat toch wel absoluut noodzakelijk is”, benadrukt de intergemeentelijke veiligheidscel.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Vorige week werd op de wekelijkse markt …

De eerste participatieavond van het project Ruien …