Kunstacademie Vlaamse Ardennen presenteert Binnenste Buiten

Kunstacademie Vlaamse Ardennen presenteert Binnenste Buiten


In het begin van schooljaar 2020-2021, midden in de coronacrisis, kiest de Kunstacademie Vlaamse Ardennen er voor dat het niet bij de pakken wil blijven zitten: zelfs de donkerste kleurencode met strenge coronamaatregelen biedt kansen. Niet per se door louter in te zetten op afstandsleren; wel door anders naar het leren te kijken. Kortom: het project Binnenste Buiten ziet het licht.

Op talrijke, soms verrassende locaties zullen tussen 4 januari en 17 mei 2021 kleine artistieke ingrepen of interventies gebeuren. De stad en het platteland worden een creatieve speeltuin. Verwacht je aan micro-flashmobs, flitsende verrassingsoptredens, intieme geluids- of lichtinstallaties, veelzijdige street art, … Uiteraard alles binnen de geldende coronamaatregelen.

Bij elk(e) artistieke ingreep of toonmoment zal een QR-code te vinden zijn. Door deze met een smartphone te scannen, komt de toevallige voorbijganger op een webpagina van de kunstacademie terecht. Hij vindt er meer info over Binnenste Buiten, de verschillende artistieke initiatieven én een kaart met alle locaties. Via dat overzichtskaartje kan je trouwens je eigen Binnenste Buiten wandeling uitstippelen.

‘Wie wat vindt heeft slecht gezocht’, dat is wat dichter Rutger Kopland in de jaren 1970 neerpende. De kunstacademie ziet het zoeken dus als een troef, een mooie ervaring. Soms zal je er niet naast kunnen kijken, maar evenzeer zal je Binnenste Buiten bij toeval zien, wanneer je het helemaal niet verwacht of er zelfs niet naar zoekt. Misschien treft de passant iets anders aan dan wat hij had kunnen vermoeden, of misschien heeft het een ander effect op hem dan hij kan voorspellen. Hoe het ook zij: de kunstacademie roept iedereen op om te vinden wat je misschien niet zocht. Of om te blijven zoeken.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Ieder jaar komt het weer in het …

Nu de dagen wat langer worden en …