Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen


De liefde voor cultuur en de deelname eraan, kan je leren. Hoe vroeger, hoe beter zelfs. Dat blijkt uit onderzoek naar culturele participatie. Hoe vroeger kinderen met kunst en cultuur in contact komen, hoe meer ze er op latere leeftijd van houden en meedragen. Deelnemen aan cultuur helpt bovendien de zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling van kinderen, waarvan ze de rest van hun leven verder kunnen genieten.

Kunstendag voor Kinderen is een vaste stip geworden in de kinderagenda’s. Ieder jaar nemen tienduizenden kinderen en volwassenen deel aan de activiteiten. Zwalm kon dan ook niet achterblijven en nam in 2019 voor de eerste keer deel. Toen mocht de gemeente 75 kinderen verwelkomen.

Kunstwedstrijd met 40 prijzen!

In het kader van de coronapandemie is de Kunstendag voor Kinderen 2020 geannuleerd, maar als alternatief is er een kunstwedstrijd met heel wat prijzen!

Tot zondag 6 december kan je deelnemen aan de kunstwedstrijd met als thema “Kinderen koning”. Denk aan tekeningen, knutselwerkjes, gedichten, verkleedpartijtjes, dans, toneel, zang, vlogs, … Alles is mogelijk! Laat je creativiteit de vrije loop en post het resultaat op Facebook met de hashtag #kinderenkoninginzwalm, mail het naar jeugd@zwalm.be of breng het binnen in het gemeentehuis wanneer je het moeilijk via een foto of video in beeld kan brengen. Vermeld bij die laatste zeker je naam, je leeftijd en je e-mailadres.

Er zijn in totaal 40 prijzen te verdelen:  

  • 20 knutselpakketten van Mynye Recycling: een bouwpakket van een robot, een link naar hoe je hem maakt en een papieren werkbeschrijving.
  • 20 boomweavingpakketten van Lappie Lapstok: Pimp je boom! Eerst wordt er een amulet geweefd van kippengaas en gerecyclede stukjes touw in allerlei kleuren. Dit kan ook in een bepaalde vorm geknipt worden. Wanneer dit klaar is versieren de kinderen een toegewezen boom en hangen het amulet eraan vast.


Meer nieuws uit de streek


Vanaf 2021 starten de ophalers van IVLA …

Het groot Sint Feest in De Zwalmparel …