Maak kennis met elektrisch autodelen

Datum Event: 03/11/2020

Maak kennis met elektrisch autodelen


Copyright foto: Christophe Vandereecken

Heb je soms een (extra) auto nodig? Dan is autodelen misschien iets voor jou! Sinds kort kunnen Oudenaardenaren gebruik maken van een elektrische deelwagen van cambio die zich aan de parking van i-mens bevindt. Tijdens de diensturen wordt deze wagen bezet voor de medewerkers van de zorgorganisatie, maar ‘s avonds en in het weekend kunnen de buurtbewoners de deelwagen ontlenen. Om inwoners van Oudenaarde te laten kennismaken met elektrisch en alle andere vormen van autodelen wordt er op dinsdag 3 november een online infomoment georganiseerd.

Dankzij de Clean Power for Transport (CPT)-projectsubsidie van Departement Omgeving springt ook i-mens op de kar van de duurzame mobiliteit. Met het project ‘Iedereen Mobiel’ kiezen ze voor verplaatsingen die veilig en ecologisch gebeuren. Dat doen ze onder andere door elektrische fietsen en deelwagens aan te bieden aan het personeel. Na de diensturen en in het weekend zijn deze wagens vrij om te gebruiken door de buurtbewoners.

Bij autodelen maken verschillende mensen samen om de beurt gebruik van één (of meerdere) wagens.  Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: je gebruikt de auto wanneer ze hem nodig hebben, anders rijden anderen ermee. In en rond Oudenaarde zijn er veel verschillende manieren om een deelauto te ontlenen. Maar je kan ook je eigen auto delen met je buren. Zo bespaar je niet enkel veel kosten, maar je buren hoeven ook geen (extra) wagen aan te kopen.

Voor de mensen die nog niet vertrouwd zijn met het concept autodelen en nog met vragen zitten, organiseert Autodelen.net, het Vlaams netwerk voor autodelen, een online infomoment op dinsdag 3 november om 19 uur. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via het Facebookevenement ‘Online infomoment elektrisch autodelen in Oudenaarde’ of via www.autodelen.net.Meer nieuws uit de streek