Zuhal Demir brengt bezoek aan MOU

Zuhal Demir brengt bezoek aan MOU


Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir heeft op 24 september een bezoek gebracht aan het MOU in Oudenaarde om het nieuwe historische wandtapijt in te huldigen. Het wandtapijt werd vorig jaar voor 13.500 euro aangekocht na een veiling bij Sotheby’s in New York. “De Oudenaardse wandtapijtkunst is een sterk voorbeeld van het buitengewoon Vlaams vakmanschap”, zegt minister Zuhal Demir.

De aankoop van het wandtapijt is een bijzondere aanwinst voor het MOU, museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen. Oudenaarde was eeuwenlang een van de belangrijkste centra van de wandtapijtenindustrie. De Oudenaardse wandtapijten zijn vandaag overal ter wereld terug te vinden, van privécollecties tot gerenommeerde musea.

“In het totaal bezit het MOU 37 wandtapijten, waarvan er vijftien te bewonderen zijn in de lakenhalle. Hiermee bouwen we verder aan de ambitie om Oudenaarde als dé stad van het Vlaamse wandtapijt in de kijker te zetten, niet alleen in Vlaanderen maar ook internationaal”, vertelt burgemeester Marnic De Meulemeester.Meer nieuws uit de streek


Het wegdek in de Heurnestraat is er …

De oproep aan de wielerfans om Vlaanderens …