Ook wielrenners met beperking eindigen Ronde in Oudenaarde

Datum Event: 30/04/2021

Ook wielrenners met beperking eindigen Ronde in Oudenaarde


Naast het traditionele profpeloton van de Ronde van Vlaanderen, mag de stad Oudenaarde volgend jaar ook een andere Ronde verwelkomen. Op vrijdag 30 april 2021 is Oudenaarde namelijk de trotse aankomststad van de internationale wielerwedstrijd ‘Para-cycling Classics Ronde in Vlaanderen’. Deze wielerklassieker in wording voor andersvaliden start in Brugge en mikt op een breed deelnemersveld van over de hele wereld. Afhankelijk van het soort lichamelijke handicap, treden de deelnemers aan in een van de vier disciplines: tandem, cycles, tri-cycles en handbike.

Schepen van sport Peter Simoens: “Het sporten voor mensen met een beperking, ook G-sport genoemd, staat in Oudenaarde momenteel nog in de kinderschoenen. Om beter te kunnen inspelen op de noden, drempels en tekortkomingen, hebben we hierover onlangs een brede bevraging uitgevoerd. Ook deze internationale wielerwedstrijd sluit dus perfect aan bij onze ambitie om G-sport meer in de kijker te plaatsen. Deze topsporters tonen dat je mits een gezonde dosis vechtlust, inzet en mentale kracht steeds jouw doel kan bereiken. Het leven is niet voorbij door een handicap, het is enkel veranderd.”

De organisatoren van Isomundo zijn alvast niet aan hun proefstuk toe: jaarlijks organiseren zij een UCI wereldbekermanche para-cycling en zonder corona hadden zij dit jaar ook het WK georganiseerd. De Ronde van Vlaanderen 2021 vindt plaats een week voor de UCI Para-cycling Wereldbeker, waardoor deze topsporters een extra reden hebben om even in België te komen vertoeven.Meer nieuws uit de streek