Open Monumentendag in Oudenaarde

Datum Event: 13/09/2020

Open Monumentendag in Oudenaarde


Binnenkort is het zover: de 32ste editie van Open Monumentendag! Het coronavirus zorgde voor heel wat onzekerheid en stuurde de plannen van organisatoren drastisch in de war. Toch staan er 454 activiteiten op het programma. Een veelzijdig programma van wandel- en fietstochten, fysieke openstellingen en digitale belevingen maakt van Open Monumentendag een monumentaal slotfeest van een zomer in eigen land.

Iedereen met een hart voor erfgoed kan op zondag 13 september zijn of haar hart ophalen. Er zijn activiteiten te beleven in 330 monumenten in 182 gemeenten in Vlaanderen. Iedereen wordt aangemoedigd om zoveel mogelijk in eigen buurt en met de eigen bubbel op pad te gaan. Zo maken we er samen een veilig en verantwoord monumentenfeest van!

Wij geven alvast enkele leuke tips mee! Zo kan je in Oudenaarde een uniek virtueel beiaardconcert bijwonen. Beroepsbeiaardier Luc Rombouts speelt een concert op een virtuele reconstructie van de beiaard van de Enaamse abdij. Een uniek experiment in Vlaanderen!

Dit concert bijwonen kan enkel op reservatie via de webshop www.pam-ename.be (beperkt tot 25 personen en onder voorbehoud van nieuwe coronamaatregelen). Online kan je alles volgen op www.pam-ename.be of https://enameabbey.wordpress.com/beiaard/.

Ook voor de allerkleinsten valt er heel wat te beleven! Bij de tentoonstelling ‘Spoorzoekers. Landschap vanuit de lucht’ is voor de kinderen (0 tot en met 5 jaar) een hoekje voorzien waar ze hun eigen landschap kunnen bouwen met verschillende soorten blokken en materialen. Kinderen tussen 6 en 14 jaar kunnen ondertussen aan de slag met de windrichtingen om opdrachten uit te voeren. Reserveren is ook hier verplicht.

Bekijk ook de andere activiteiten van Erfgoedsite Ename op Open Monumentendag op www.oost-vlaanderen.be/openmonumentendag.Meer nieuws uit de streek


Het wegdek in de Heurnestraat is er …

De oproep aan de wielerfans om Vlaanderens …