Oudenaarde ontvangt 100.000 euro aan subsidies

Oudenaarde ontvangt 100.000 euro aan subsidies


Het Oudenaardse stadsbestuur heeft van verkeersveilige schoolomgevingen een topprioriteit gemaakt. Die inspanningen werden nu blijkbaar ook op een hoger bestuursniveau opgepikt: de stad mag meer dan 100.000 euro Vlaamse steun bijschrijven op haar rekening voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in schoolomgevingen.

Door de openbare ruimte rond de scholen op een gelijkaardige en opvallende manier in te richten, wil het stadsbestuur de weggebruikers onmiddellijk duidelijk maken dat ze een school naderen. Dit moet chauffeurs aanzetten om bewuster en rustiger te rijden. Ondertussen werden bij zowat alle Oudenaardse scholen de wegmarkeringen aangebracht.

Schepen Peter Simoens, bevoegd voor mobiliteit: “We zijn verheugd dat Vlaams Minister Lydia Peeters onze inspanningen blijkbaar waardeert. Verkeersveiligheid kreeg sowieso reeds een erg prominente plaats binnen ons beleid. De toekenning van deze subsidie is hierbij natuurlijk een leuk schouderklopje en een teken dat we goed bezig zijn. Het werk is echter niet gedaan; het subsidiebedrag van 102.123,86 euro zal dan ook gebruikt worden om verder te blijven investeren in verkeersveiligheid.”

Schoolomgeving KBO Bevere

Prioritair zal nu werk worden gemaakt van de verkeersproblematiek rond KBO Bevere. De staat van het wegdek bleek hier te slecht om de wegmarkeringen duurzaam aan te brengen.

Schepen John Adam, bevoegd voor Openbare Werken: “In dit concreet dossier zouden meteen ook rioleringswerken worden uitgevoerd. Hiervoor zijn we afhankelijk van de Vlaamse Milieumaatschappij. We kunnen echter niet blijven wachten; de slechte staat van het wegdek is ons bekend en zeker in een schoolomgeving kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Daarom zal nu met voorrang het deel van de Kortrijkstraat tussen de kerk van Bevere en de voormalige herberg ‘A La Belle Hotesse’ worden geherasfalteerd. Nadien zullen dan ook hier de typische wegmarkeringen worden aangebracht om de schoolomgeving aan te duiden.”Meer nieuws uit de streek