Personeelslid woonzorgcentrum Meerspoort test positief

Personeelslid woonzorgcentrum Meerspoort test positief


Een personeelslid van het Oudenaardse woonzorgcentrum Meerspoort heeft positief getest op het coronavirus. Het woonzorgcentrum sluit tijdelijk de deuren voor externe bezoekers. In woonzorgcentrum Scheldekant test een bewoner positief. “We nemen alle nodige voorzorgmaatregelen om ervoor te zorgen dat de besmettingen niet kunnen uitbreiden. De veiligheid en welzijn van iedereen is onze prioriteit”, aldus burgemeester Marnic De Meulemeester en schepen van Sociale Zaken Mathieu Mas.

Een personeelslid van het Oudenaardse woonzorgcentrum Meerspoort test positief op het coronavirus. “We laten meteen alle bewoners en medewerkers testen die met het personeelslid in contact kwam. Om zicht te krijgen op de situatie en in afwachting van de resultaten, wordt de bezoekregeling in woonzorgcentrum Meerspoort de komende dagen stopgezet”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester. Vorige week testte een personeelslid van woonzorgcentrum Scheldekant positief. “De medewerkers en bewoners die in contact kwamen met het personeelslid, werden toen ook getest. Ondertussen test een bewoner positief. De afdeling Bergen op Zoom blijft daarom in quarantaine, zodat we de situatie kunnen blijven monitoren. We hebben telkens alle nodige voorzorgmaatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat een besmetting niet kan uitbreiden”, vertelt de burgemeester.

Helpende handen gezocht

“In onze woonzorgcentra is het onze prioriteit om ervoor te zorgen dat de veiligheid en welzijn van iedereen zoveel mogelijk kan gegarandeerd worden. Onze personeelsleden zijn uiterst waakzaam om coronabesmettingen te voorkomen. De druk op de medewerkers is dan ook enorm groot en ze hebben de voorbije maanden heel veel inzet geleverd. We zijn daarom op zoek naar extra zorgpersoneel dat een handje kan toesteken in onze woonzorgcentra. Er is nog geen algemeen tekort, maar we willen voorbereid zijn. Iedereen die als verpleeg- of zorgkundige af en toe kan bijspringen en onze medewerkers wil en kan ondersteunen, is welkom”, zegt schepen van Sociale Zaken Mathieu Mas. Wie de woonzorgcentra in Oudenaarde een handje wil helpen, kan contact opnemen via nele.declercq@oudenaarde.be.Meer nieuws uit de streek