Personeelslid woonzorgcentrum Scheldekant test positief

Personeelslid woonzorgcentrum Scheldekant test positief


Een personeelslid van het Oudenaardse woonzorgcentrum Scheldekant heeft positief getest op het coronavirus. De bewoners en personeelsleden die met haar in contact kwamen, worden getest. Het woonzorgcentrum sluit tijdelijk de deuren voor externe bezoekers.

“Om zicht te krijgen op de situatie in het woonzorgcentrum worden alle bewoners en medewerkers getest die in contact kwamen met het personeelslid. Concreet testen we alle bewoners van de afdeling Bergen op Zoom. Tot we de resultaten weten, worden de deuren gesloten voor externe bezoekers”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester.

De bezoekregeling en de regeling rond de babbelbox in woonzorgcentrum Meerspoort blijven ongewijzigd. “Het personeel dat nauw contact had met de betrokkene, werkt momenteel niet in woonzorgcentrum Meerspoort. We volgen de situatie in beide woonzorgcentra heel nauw op”, zegt directeur Woonzorg Oudenaarde Geert Leliaert.

Het dagcentrum in woonzorgcentrum Scheldekant kan wel open blijven. “Aangezien het dagcentrum een onafhankelijke werking heeft, kan deze dienstverlening verder gezet worden. Uiteraard zijn we ook daar extra alert om de veiligheid en gezondheid van iedereen te kunnen garanderen”, aldus schepen van Sociale Zaken Mathieu Mas.Meer nieuws uit de streek


Vanaf 2021 starten de ophalers van IVLA …